komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Zuzana Čaputová köztársasági elnök kitüntette a komáromi Soós Tibor kajakedzőt

MEGOSZTÁS:

Szlovák állam megalakulásának 27. évfordulója alkalmából a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának történelmi épületében nagyszabású átadási ünnepség keretén belül Zuzana Čaputová köztársasági elnök Peter Pellegrini kormányfő és Andrej Danko házelnök jelenlétében a közélet-, a sport-, a kulturális élet húsz személyiségét, köztük két kimagasló eredményeket elért magyar személyiséget is kitüntetett. A besztercebányai Kubička Kucsera Klára művészet- és építészettörténészt és a komáromi Soós Tibort.

 

 

A komáromi legendás kajakedző, Soós Tibor a Ľudovít Štúr-érdemrend második fokozatát vehette át Čaputovától. Soós Tibor pályája során hat olimpiára készítette fel a szlovákiai válogatottat. Athénből bronzéremmel, Pekingből pedig ezüstéremmel tértek haza a tanítványai. Az ötkarikás játékok mellett Az általa tanított sportolók azonban nem csupán az ötkarikás játékok krónikájába írták be a nevüket, de számtalan világbajnoki és Európa-bajnoki éremmel is gazdagították a Komáromi Kajak-Kenu Klub hírnevét.

A méltán megérdemelt elismerésnek Soós Tibor, ahogy azt az Új Szónak is nyilatkozta, így aktív pályájának a vége felé, nagyon örül.

 

(komaromonline.sk, forrás/ujszo)

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.