komaromonline.sk
FELHÍVÁSOK
Zsidó Kultúra Európai Napja 2018 – MEGHÍVÓ
  •   

A Komáromi Zsidó Hitközség hagyományai szerint idén is programot szervez a Zsidó Kultúra Európai Napja alkalmából. A rendezvény minden érdeklődő számára nyitott.

 

A rendezvényt a komáromi Menház – Zsidó Kulturális és Közösségi Központban, Eötvös utca 15. tartják meg 2018. augusztus 26-án, vasárnap.

11:00 Éld át! – A foglalkozás során gyerekek és felnőttek látogatást tesznek egy erre a célra kialakított zsidó otthonban.
A program játékos, interaktív eszközökkel mutatja be a mai zsidóság életét, azokat a hasonlóságokat és különbségeket, melyek egy az identitását megélő zsidó és nem zsidó család otthona között lehetnek. A programban a résztvevők virtuális meghívást kapnak egy zsidó család „lakásába”, s azt végigjárva, kérdezve, játszva tanulnak meg alapvető dolgokat a hagyományokról, az identitásról. A jelenlévők játszanak, beszélgetnek, kérdéseket tesznek fel, elgondolkodnak és még kalácsot is sütnek, melyet a végén hazavihetnek. – vezeti Kőszegi Juci (Bálint Ház, Budapest)

12:00 Kóser ebéd a rendezvényen résztvevők számára – előzetes regisztrációhoz kötött (kile@menhaz.sk, 2018. augusztus 21-ig).

13:15 Közelednek a nagyünnepek – Deutsch Péter, a budapesti Bethlen téri zsinagóga rabbijának előadása

14:00 Történetek – irodalmi sáv könyvbemutatókkal
Vendégek:
• Hrbácsek-Noszek Magdaléna – a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem oktatója – Andrea Coddington: A zsidó nő című művének magyar fordítója
• Milan Richter, szlovák zsidó költő
• Szarka Lajos, történész- A Simon Böske naplója (az első Miss Hungary) című könyv szerzője

15:45 A Kehila díjak átadása

16:00 A Komáromi Kamarazenekar hangversenye a második világháború áldozatainak emlékére
• Szóló: Becse Szabó Ilona, szoprán
• Vezényel: Medveczky Szabolcs

A rendezők mindenkit szeretettel várnak! A belépés díjtalan!
Kapcsolat: www.menhaz.sk, e-mail: kile@menhaz.sk


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook