komaromonline.sk
HÍREK
Vladimír Matejíčka: Most már csak a városon múlik, miképp valósítják meg a terveket
  •   

„Szép együttműködési folyamat részei vagyunk” – mondta Stubendek László polgármester azon a sajtótájékoztatón, melyet Vladimír Matejička és Bastrnák Tibor parlamenti képviselők társaságában tartottak a városházán csütörtökön. Az eseményen, melynek témája a parlamenti képviselőkkel való jó együttműködés és a város előtt álló legközelebbi tervek és azok megvalósítási lehetőségei voltak, miután Komárom lekerült a nem legális munkavállalást folytató városok feketelistájáról, megjelent Keszegh Béla alpolgármester is.

balról: Bastrnák Tibor parlamenti képviselő (MOST-HÍD), Stubendek László polgármester, Vladimír Matejička parlamenti képviselő (SMER-SD) (fotó/komaromonline.sk)

 

„Teljesítjük a feltételt, amit a törvénymódosítás előír, már nem vagyunk a feketelistán” – hangsúlyozta Stubendek László hozzátéve, nyolc olyan téma van, amit a parlamenti képviselőkkel tárgyalnak. „Ezt szeretnénk ismertetni, és kidomborítani a jó együttműködést a parlamenti képviselőkkel” – tette hozzá a város első embere..
Vladimír Matejička, a SMER párt parlamenti képviselője is a feketelistával kezdte mondandóját megemlítve, hogy az elmúlt egy év során hányan szólították meg az ügyben. Az ő pártjához tartozik az ügyben illetékes hivatal. „Most már csak a város ügyességén múlik, miképp valósítják meg a terveket” – fogalmazott a parlamenti képviselő.

Bastrnák Tibor, a Híd párt parlamenti képviselője hozzátette, nem a jelenlegi városvezetés okozta ezt az állapotot, hanem az előző. „Sokszor szerepelt a rossz hírek között a feketelista, ám a jó híreket is le kell írni háromszor-négyszer” – utalt arra, hogy Komárom városa ismét kérvényezhet állami támogatást a projektjeire. „A város eddig is igyekezett megkeresni a szó jó értelmében vett kiskapukat, hogy pályázzon. Ez pozitív. Most már az ő dolguk, hogy jó projekteket írjanak. Persze, tudatosítani kell, hogy mi sem vagyunk jóistenek, és lesznek projektek, melyekben tudunk segíteni, ugyanakkor olyanok is, amelyekben nem tudunk majd azonnal segíteni” – emelte ki a parlamenti képviselő.

Stubendek László felsorolt néhányat azok közül az új lehetőségek közül, melyeket most, hogy lekerült a feketelistáról, megvalósíthat a város. „Mindez a törvényesség betartása mellett történik” – húzta alá a polgármester. A projektek között megemlítette az erőd felújítását, a városi művelődési központ egy projektjét, az árvízvédelmi gát korszerűsítését, a felnyitható híd és az Erzsébet-híd közötti terület rendezését, az izsai letérő út ügyének rendezését, a közkikötő területének rendezését, telekrendezési projekteket.

Bastrnák Tibor elmondta, számára fontos projektek voltak mindig is az új Duna-híd és az árvízvédelmi gát. Az izsai letérőről szólva megemlítette, abban az ügyben a Szlovák Útkezelő Vállalat és a Nemzeti Autópályakezelő Társaság „pingpongoznak” egymással, melynek az alapja, hogy sokáig nem derült ki, merre épül majd az új Duna-híd elkerülő útja. „Az őrsújfalui kultúrház ügye azonban már célegyenesbe ért” – osztotta meg a jó hírt. Az erődfelújításról szólva elmondta, erre ugyan nem volt felkérés, maga szólította meg az ügyben az illetékes minisztert és a minisztérium államtitkárát. A város tervezett projektjeire reagálva kijelentette, ezek a város jogos vágyai, de nem egyszerűek. „Objektív körülmények miatt lehet, hogy nem éppen úgy valósulnak majd meg, ahogy szeretnénk” – tette hozzá a parlamenti képviselő. A polgármester pedig elmondta, a projektek ügyében zajlanak a tárgyalások az érintettekkel.

 

Keszegh Béla alpolgármester és Fekete Tamás hivatalvezető (fotó/komaromonline.sk)

 

Keszegh Béla alpolgármester, újságírói kérdésre, beszámolt a startra kész projektekről. A feketelistáról való lekerülés után sor kerülhet a szabadidőközpont, a városi rendőrség, két óvoda leállított projektjei folytatására, a lakótelepi benti zónák több százezres felújítására, a romaügyi kormánybiztos alapjából való merítésre. Pályázatot adnak be a hulladékudvarra és a komposztálóra. „A városi hivatalban van egy erre szakosodott pályázatfigyelő, és minden főosztály fel fog használni minden lehetőséget. Mindenre tüzelünk, ami csak pályázat lesz” – zárta mondandóját Keszeg Béla.

(komaromonline.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook