komaromonline.sk
HÍREK
VK Spartak UJS Komárno – VK KDS Šport Košice 1:3
  •   

Komárom hazai extraligás szombati bemutatkozóján az első szett felülmúlta a várakozásunkat. Fantasztikus kezdéssel és jó játékkal a hazaiak 8:4-es előnyre tettek szert, amely fokozatosan 17:10-re emelkedett. A kassaiak hibát hibára halmoztak, amit a hazaiak méltó módon ki is használtak, és 23:12-es vezetésnél senki sem kételkedett abban, hogy az első szett Komáromé lesz. 

A második szettben a játék az elejétől fogva kiegyensúlyozott volt, de később a vendégek 10:5-re vezettek, amit a komáromiak 8:12-re csökkentettek, de az ellenfél 18:10-re tudta növelni előnyét. A játszma második felében feljöttek a komáromiak 15:20-ra, sőt volt 19:22 is. Kassa megnyerte a második szettet és kiegyenlített 1:1-re.

A harmadik játszmában már a hazaiak húzták a rövidebbet, ugyanis 3:3 után 3:6, majd 7:11 lett az állás. Kassa 15:9-es előnyre tett szert, volt, amikor 19:10-re és 20:11-re vezettek, és a hazaiak csak kisebb kozmetikázást tudtak végrehajtani, 15:20-ra csökkentve a hátrányt.

A negyedik szett a hazaiak szempontjából katasztrofális volt a 8:0-ás kassai kezdéssel. A tapasztalt ellenfél a hazaiak minden kis hibáját büntette és 16:4-es állásnál már senki sem kételkedett a vendégek győzelmében. A meccs 1:3-al végződött.

Az edzők véleménye:

Robin Pělucha (edző, VK Spartak UJS Komárno): „Mint játékos, nehezen tudom értékelni a találkozót. Úgy gondolom, hogy az első szettben az ellenfél alulértékelt minket, ez nekünk kedvezett, kijöttek a lépéseink, hozni tudtuk a játszmát. A további három szett megmutatta, hogyan kell effektíven játszani. Kassa nem követett el hibákat, fokozatosan és türelmesen emelték a tempót, tartották a különbséget. Nagyon szerettünk volna nyerni, de saját magunkat győztük le. Természetesen az ellenfél nagyon jól játszott és azt játszotta, amit szeretett volna.”

Richard Vlkolinský (edző, VK KDS Šport Košice): „A liga kezdetére jellemző játék volt. Tudtuk, hogy az első szettben fásultak leszünk, így is lett. Nem titok, hogy vannak ambícióink, amelyeket igyekszünk megvalósítani. Ma rengeteg hibát követtünk el, váltakoztak a jó és rossz pillanatok. Legnagyobb gondot a játékunk ritmusának az ingadozása okozta. De igyekszünk ezen javítani. Tudtuk, hogy kivel játszunk. Komáromban több tapasztalt játékos is van, akik már valamit elértek, és ők egyáltalán nem amatőrök, illetve outsiderek. Készültünk a játékra és a döntő az volt, hogy sokkal jobban éreztük magunkat a pályán, mint az ellenfél. Meg vagyok elégedve a negyedik szettel, ami olyan volt, amilyennek lennie kell. Az adogatástól kezdve egészen a védekezésig dominánsak voltunk sőt, mondhatom kiemelkedően jó volt játékunk. Ez az, amit csinálni szeretnénk, a kitűnő fizikai kondíción alapuló játékot és remélem, hogy amit edzéseken jól megy, azt a mérkőzéseken is meg tudjuk csinálni.”

 

 

 

 

 

 

 

Róbert Mihalička,

a VK Spartak UJS Komárno kommunikációs menedzsere

(komaromonline.sk, nyitókép: illusztráció)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook