komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

“Vizes napot” tartottak a Jókai suliban

“Mindent a VÍZnek, semmit az ÍZnek!” címszavak jegyében telt március 22-e, a „Víz világnapja” a Jókai Mór Alapiskolában.

Manapság az emberek könnyűszerrel hozzáférhetnek a legkülönfélébb információkhoz, így a mi kis csapatunk egy kicsit más perspektívából próbálta megközelíteni ezt a jeles napot. Elméletben szinte mindenki 1-esre vizsgázna, de vajon hányan tartják be, s legfőképp hányan tesznek eleget napi rendszerességgel egészségük érdekében az erősen javallott vízfogyasztással kapcsolatban?!

 

 

… Ehhez kaptak értékes és hasznos tanácsokat diákjaink. Mindemellett nem feledkeztünk el feleleveníteni a víz fontosságát, szervezetünkre gyakorolt jótékony hatását, valamint a védelmét sem. A projekt keretén belül különféle kihívások elé állítottuk diákjainkat, mint pl. fejenként 2 l tiszta víz elfogyasztása (melynek menetét folyamatosan dokumentáltuk), nyílt szavazás során tehették le voksukat az „egészséges, cukor mentes”, valamint az „édesítőszerekkel dúsított” folyadékok között.

 

 

Németh Éva, az iskola biológiaszakos tanára esőerdőt varázsolt az aulából, ugyanis vízesés, madárcsicsergés, vízcsobogás fogadott mindenkit, aki belépett a terembe.
Igazi látványosság volt a hangeffektusokkal tarkított csobogó vízforrás, mellyel sikerült megörvendeztetnünk minden kedves látogatót a kicsiktől egészen a legnagyobbakig. Ezzel emelve a nap színvonalát, hangulatát. Végezetül a várva – várt „party-fotó” sem maradhatott el a legkülönfélébb vízzel kapcsolatos kellékekkel, melyen minél több diák, pedagógus pompázott a víz színeiben. Íme az eredmények:

 

(Németh Éva, biológia szakos tanár, fotók: Kliment Andrea)

Hozzászólások

hozzászólás