komaromonline.sk
MOZAIK
A Villa Camarum elhatárolódik egy politikai oldaltól
  •   

2019/7/24

A napokban „Komálom“ címmel megjelent egy facebook oldal, amely Dél-Komáromot érintő politikai tartalmakat oszt meg. Ennek tartalmától, irányultságától, többek között az Észak-Komáromban évente megrendezett Komálom Gyerkőcfesztivált is szervező Villa Camarum polgári társulás az alábbi sajtónyilatkozatban szeretne elhatárolódni, amelyet változtatás nélkül közlünk.

“A Villa Camarum Polgári Társulás, amely – egyebek mellett – az idén ötödik alkalommal megrendezett Komálom Gyerkőcfesztivál főszervezője és ötletgazdája, az alábbiakban mély megdöbbenését kívánja kifejezni azzal kapcsolatban, hogy a szociális hálón „Komálom” címmel egy politikai tartalmakat megosztó oldal jött létre.

Nem tisztünk a tartalmakkal és a tartalmak irányultságával kapcsolatban állást foglalni, ugyanakkor azt határozottan kikérjük magunknak, hogy egy olyan bejáratott rendezvény nevével éljenek vissza a politikai színtéren, amelyet a két Komárom gyermekei számára rendezünk meg minden évben. Jóindulatúan azt feltételezzük, hogy az oldal szerkesztői közül senki nem volt annak tudatában, hogy a Komálom egy gyermekrendezvény, s mint olyan, nem válhat a politikai tolakodás és torzsalkodás koncává. Minden évben ezreket szólít meg a Duna északi és déli oldaláról egyaránt. A főszervezőknek társszervezőként számos dél-komáromi partner segédkezik, hogy minden évben sikeres legyen a rendezvény. Mindezek ismeretében nehéz elképzelnünk azt, hogy az oldal megvalósítói közül senki nem ismerte volna – legalább hírből – a rendezvényt. Ha viszont ismerte, és ennek ellenére Komálomnak nevezte az oldalt, nem tisztünk ezt a lépést minősíteni – tegye meg azt mindenki, aki járt már a Komálomon, vagy hallott arról. Úgy véljük, itt nem az számít, hogy milyen politikai hitvallással éljük az életünket. Egy körülmény mindenképpen tényként kezelendő annak ellenére is, hogy Magyarország ősszel önkormányzati választások elébe néz: a gyermek a jövőnk záloga, s nincs olyan politikai üzenet, vagy rigmus, ami ennél fontosabb.

Valóigaz, a rendezvény nevét, amellyel az önkéntes alapon megrendezett komáromi gyerkőcfesztivált ezrek azonosítják, nem védettük le, hiszen az ezzel járó tetemes költségeket inkább a rendezvényeink gazdagítására fordítottuk, így a kezdeményezők lelkiismeretére tudjuk csak bízni azt, hogy változtatnak-e a politikai tartalmakat megosztó, Komálom címet viselő FB-os oldal címén. Ezt a lépést abban az esetben is tisztességesnek tartjuk, ha az oldal szerkesztőinek figyelmét elkerülte az, hogy létezik egy ilyen nagyszabású gyermekrendezvény Észak-Komáromban, igencsak jelentős dél-komáromi látogatói, szervezői és médiatámogatói körrel. Fontos leszögeznünk azt a tényt, hogy számos alkalommal tudósított a rendezvényről több dél-komáromi médium és rendszeresen plakátoztunk Dél-Komáromban is. Alapos és minden részletre kiterjedő hírverést biztosítottunk, így nehéz elképzelnünk azt, hogy az oldal életrehívói ne tudtak volna arról, hogy a Komálom a gyermekeké Komáromban, mindenesetre mi jóhiszeműek vagyunk, így csupán annyi marad nekünk, hogy megkérjük a tisztelt szerkesztőket arra, hogy módosítsák az oldal nevét és a Komálomot hagyják meg azoknak, akik azt Komáromban megszokták, megszerették és élvezik annak programjait: A GYERMEKEINKNEK!

Amennyiben nem történik változás, ami jogilag kifogásolhatatlan, hiszen a rendezvény nevét nem védettük még le, az oldal tartalmától, szerkesztőitől és annak politikai irányultságától teljes mértékben elhatárolódunk. Mindenkit szeretettel várunk 2020-ban is, a VI. Komálom Gyerkőcfesztiválon!
Köszönjük a belátást és a szíves együttműködést!”

(A Villa Camarum tagjai)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk