komaromonline.sk
FELHÍVÁSOK
Vigyázzunk jobban egymásra és értékeinkre az ünnepek alatt
  •   

Mindenszentek és halottak napja. Ezek azok az ünnepek, amikor mindnyájan ellátogatunk a temetőkbe és egy gyertyagyújtással megemlékezünk halottainkról. A temető környékén az úttesteken és a járdákon megnövekedik az autós- illetve a gyalogos forgalom. Ezért várható, hogy a temető környékén az állami, de a városi rendőrség is fokozott szolgálatot fog tartani.

Sajnos a tisztességes polgárok között ennek ellenére megjelenhetnek olyanok is, akik nem a fent említett célból látogatnak el a temetőbe, hanem azért, hogy kihasználják figyelmetlenségünket. Ebben az időszakban megjelennek a zsebtolvajok illetve az alkalmi tolvajok is, akik a temetőben a tömegben elvegyülve – kihasználva az esti, gyengébb látási viszonyokat – meglophatják a megemlékezőket. Ezért ezekben a napokban jobban figyeljünk egymásra, de föként az idősebb emberekre, akik kevésbé képesek vigyázni értékeikre. Ezért a temetőbe ne vigyünk magunkkal nagyobb pénzösszeget, a kézitáskánkat zipszeljük, kapcsoljuk be. A pénztárcánkat ne hordjuk a nadrágunk hátsó zsebében. A sírokon ne hagyjuk egy pillanatra se őrizetlenül kézitáskánkat.

Természetesen ezeken a napokon azoknak is fokozottabb figyelemmel kell közlekedniük, akik autóikkal érkeznek a temetőkhöz. A sofőrök legyenek kissé türelmesebbek az utakon, a gyalogosátkelőhelyeknél és a temetők környékén közlekedjenek lassabban, óvatosabban, ugyanis most sokkal több gyalogossal találkozhatnak, mint máskor. Az autóval érkezők a parkolás után kétszer is ellenőrizzék le, hogy autóikon az ablakokat és ajtókat bezárták-e. Az értéktárgyakat (mobilok, kézitáskák) ne hagyják szem előtt az üléseken, zárják be őket a csomagtartóba vagy vigyék magukkal. Az utakon legyünk továbbá türelmesebbek azokkal is, akik csak az ünnepi alkalmakkor veszik elő az autót.

Az utakon közlekedjünk nagyon óvatosan kerékpárral is. Mivel az esti órákban korlátozottak a látási viszonyok, ezért a kerékpárral közlekedők mindenképpen viseljenek láthatósági mellényt és szereljék fel biciklijüket reflex-elemekkel! Nem elég, ha mi látunk, az a fontos, hogy minket is lássanak az úttesten.

Ha gyanús személyeket látunk, nyugodtan szóljunk az ott szolgálatot teljesítő rendőröknek vagy hívjuk a 158-as (állami rendőrség) vagy a 159-es (városi rendőrség) telefonszámokat. A fokozott rendőri jelenlét ellenére, figyelmeztessük ismerőseinket, rokonainkat, hogy tartsák be a fenti tanácsokat, hiszen mindnyájunk érdeke, hogy ezek a meghitt ünnepek probléma nélkül teljenek.

Figyeljünk és vigyázzunk egymásra!

 

(komaromonline.sk – FL, nyitókép: illusztráció)

 

 


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook