komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Vessük bele magunkat Komárom vizeibe

A város turisztikai létesítményeinek újraindításáról tartott ma közös sajtótájékoztatót Komárom város polgármestere Keszegh Béla, a Comorra Servis ideiglenes igazgatója Bohumír Kóňa és a város alpolgármestere Varga Tamás.

Keszegh Béla bevezetőjében hangsúlyozta, hogy Komárom számára prioritás, hogy a lakosság és a  turizmus fellendítése érdekében minél jobban ki tudják aknázni a várost körülölelő folyók nyújtotta lehetőségeket. Az elmúlt év bizonyítja, hogy az érdeklődés és az igény egyre jobban növekszik, ezért ebben az évben még többet szeretnének tenni a helyi rekreációs létesítmények színvonalának emeléséért.

Komárom városa a Duna Mente TDM-mel közösen elindított egy modern korszellemben kidolgozott marketingtervet a helyi turisztikai szolgáltatások és látványosságok széleskörű reklámozására Szlovákiában, valamint a környező országokban. A kampány egyik pontja a Holt-Vágon lévő csónakkölcsönző és rekreációs terület, valamint a strand népszerűsítése.

A város vezetése és a Comorra Servis közös döntése alapján, annak ellenére, hogy a szigorított higiéniai előírások miatt jóval nagyobbak a fürdő működési költségei, mint korábban, nem emelik meg a belépőjegyek árát.

 

 

Annak érdekében, hogy a komáromi fürdő fel tudja venni a versenyt más települések turisztikai célpontjaival, elkészült a strand főépületének felújítását kidolgozó tanulmány, valamint tervben a felújítását célzó, a város lehetőségeihez mért, reális elképzelésekre alapuló átépítési dokumentáció kidolgozása is. A főépület rekonstrukciójának a fő célja az lenne, hogy a belső wellnes rész egész évben magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtva tudja fogadni a vendégeket.

Mint azt megtudhattuk, egy nemrégiben elkészült balneológiai vizsgálat kimutatta, hogy a komáromi fürdő termálvize ugyanolyan gyógyító hatással bír, mint a bártfai gyógyfürdőé. A relaxálni és gyógyulni vágyók számára ez már elérhető, hiszen a közegészségügyi hivatal előírásainak betartása mellett, a belső térben lévő ülőmedencéket, szaunát és a termálvizes élménymedencét még június 12-én megnyitották.

A strand külső területe és medencéi a közegészségügyi hivatal jóváhagyása alapján feltehetőleg június 20-án, szombaton nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Elhangzott az is, hogy a fürdő megújult honlapján mostantól naprakészen megtalálható lesz minden információ.

Bohumír Kóňa mérnök elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt bezárások következtében komoly bevételkiesést könyvelhetett el a cég. „El jött az ideje, hogy a Szlovák Közegészségügyi Hivatal szigorú előírásait betartva megnyissuk az általunk működtetett létesítményeket. A termálfürdő mellett az eddigi évek gyakorlatától eltérően már július 1-én megnyitjuk a fedett uszodát is. Az úszó-, és vízilabda klubokkal a későbbiekben szeretnénk újra tárgyalni az általuk használt idősávot, hogy a fedett uszoda a város sportolni vágyó lakosságát ugyanolyan mértékben tudja szolgálni, mint a sportolókat.“

A legnagyobb és legpozitívabb változásokra a Holt-Vág térségében számíthatunk a nyár folyamán. – tudhattuk meg a sajtótájékoztató utolsó harmadában Komárom polgármesterétől.

 

Az új móló

A Holt-Vág környékének, már korábban elindult komoly fejlesztési tervét szeretnék idén tovább folytatni. Ehhez a Szlovák Takarékpénztár Alapítványától 10 ezer eurós támogatást sikerült a városnak elnyernie altánok vásárlására.

A július 1-én újra megnyíló csónakkölcsönző kapacitása is tovább lett fejlesztve, és nagyobb területet szeretnének a lakosság számára hozzáférhetővé tenni. A kölcsönző nemcsak területileg és szociális helységekkel bővül, de a bérelhető vízi járművek (csónakok, vízibiciklik) száma is növekszik az idén. A csónakkölcsönző gördülékeny működését a Komáromi Kajak-Kenu Klub önkéntesei fogják a nyáron biztosítani. Újdonság, hogy idén már kerékpárokat és tandemkerékpárokat és paddle boardokat is lehet majd bérelni.

 

 

A fürödni vágyók egyelőre, annak ellenére, hogy a víz minőségét folyamatosan ellenőrzik, és az árvízvédelmi vállalat rendszeresen frissíti a tó vizét, csak saját felelősségre mehetnek a vízbe, mivel úszómesteri felügyeletet egyelőre még a Comorra Servis nem tud biztosítani.

A polgármester a továbbiakban kifejtette, hogy folyamatosan folynak az egyeztetések a vízparton lévő vendéglátóipari egységek tulajdonosaival, az általuk üzemeltett büfék és sörözők színvonalának és kínálatának bővítéséről.

További pályázatok vannak még folyamatban, melyeknek a célja városunk vízparti övezeteinek további bővítése. „Célunk egy olyan kényelmes, szép családbarát környezet kialakítása, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érzik magukat.” – zárta a sajtótájékoztatót Keszegh Béla.

(komaromonline.sk, JN)

Hozzászólások

hozzászólás