komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Vegán is, egészséges is, házias is!

MEGOSZTÁS:

2019/10/25

A vegánmenü komáromi konyhája már lassan egy éves történetet mondhat magáénak, novembertől pedig már Dunaszerdahelyen is elérhető lesz napi kínálatuk. De vajon mire számíthatunk, ha úgy döntünk, náluk rendelünk ebédet? Erről beszélgettünk Tárnok Károly ügyvezetővel.

Károly és családja tizenöt évvel ezelőtt kezdett fokozatosan lemondani a húsról, áttérni a vegán étrendre. Ez alatt az idő alatt megtapasztalta milyen nehéz is jó vegán ételhez jutni. Állítása szerint a vegán konyha terve már régen dédelgetett álma volt, amit a tavalyi év folyamán, hosszú tervezgetés után végül sikerült is elindítania. Az alapkoncepciót végül egy budapesti vegán étterem adta, amely az alapvetően a húsra épülő magyar konyha ízeit vegánosította. Az ételeket így itt is a házias ízek jellemzik, és olyan fogások vegán változatait találhatjuk meg a felhozatalban, melyek a családdal töltött vasárnapi ebédeket, vagy épp a nagymama főztjét idézik.

Büszke rá, hogy mindehhez a lehető legminőségibb vegán alapanyagokat használják fel, amiket Ausztriából, helyi termelőktől és magyarországi bio nagykereskedésekből szereznek be. Az étel így amellett, hogy hús-, tej-, és tojásmentes, nem tartalmaz, mesterséges hozzávalókat sem, hogy ne csak vegán, de egészséges is legyen.

A kínálat nem csak a vegánokat szólítja meg. Vendégkörükben vannak húsevők is, akik időről időre kipróbálják kedvenc ételeiket ebben az alternatív, és elsőre talán furcsának tűnő változatban. A visszajelzések azonban nagyon pozitívak ezen a téren is, jelenti ki Tárnok Károly, a majd hozzáteszi az egyre bővülő vendégkör is jelzi, hogy jó úton járnak.

 

 

Újdonság, hogy Komárom után novembertől 4-től már Dunaszerdahelyen is lehetőség nyílik kipróbálni a vegán és egészséges ételeiket, ugyanis a komáromi vegán bisztró a Vegánmenu.sk kínálata ebben a városban is elérhető lesz.

A napi menü vegán levest, főételt és desszertet tartalmaz. Ha szívesen kipróbálná, milyen lehet hazait enni hús nélkül, keresse a facebookon ( Vegan Menu – chutné a zdravé ) vagy csak lessen fel a weboldalukra (www.veganmenu.sk), ahol akár online is rendelhet minden munkanapon délelőtt tíz óráig, és délre kiszállítják a kért címre az ebédet.

(komaromonline.sk)

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.