komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Vasárnap lezárják a Vág-hidat

MEGOSZTÁS:

Május 17-én, vasárnap 9 órától 15 óráig, a próbaterhelések elvégzésének idejére lezárják a Vág-hidat. Ez alatt az idő alatt a Gútán keresztül vezető terelőúton lehet majd közlekedni.

A múlt év decemberében megkezdett munkálatok során, melynek az eredeti munkaterv alapján márciusban kellett volna befejeződniük, Szlovákiában első alkalommal dúcoltak alá közúti hidat úgy, hogy folyómederben emelték fel a szükséges tartóállványokat.

Lucia Karelová, a Szlovák Közútkezelő Vállalat (SSC) szóvivőjének tájékoztatása szerint a Vág-híd alátámasztása befejeződött és a szakemberekre már csak híd próbaterhelésének elvégzése vár. Erre előreláthatólag május 17-én, vasárnap 9 órától 15 óráig kerül majd sor. A teszt során hat 25 tonnás gépjármű áthaladása közben mérik majd a tartószerkezet eltéréseit, elmozdulásait, valamint az esetleges deformálódásának mértékét.

Amennyiben a műszaki tesztelés során bebizonyosodik a híd teherbírása, május vége felé feloldják a közel egy évvel ezelőtt bevezetett 15 tonnás súlykorlátozást. A jelenlegi tervdokumentáció szerint a későbbiekben megkezdik a híd újra aszfaltozását is. A munkálatok kivitelezésére kiírt közbeszerzési pályázat már folyamatban van.

Azzal azonban mindenképpen számolnia kell a lakosságnak, hogy az aszfaltozási munkák megkezdése után több napon át tartó félpályás útlezárás lesz a hídon. Ismét, fennakadásokra, dugókra és araszolásra számíthatnak a gépjárművezetők.

A Szlovák Közútkezelő Vállalat új híd építését nem tervezi, de a Vág-híd teljeskörű felújítása a várható projektjeik közt szerepel. – ismertette Lucia Karelová a vállalat terveit.

(komaromonline.sk)

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.