komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Újra a megszokott módon működik a komáromi kórház

cof

 

Az elmúlt napokban fokozatosan sikerült felszámolni a koronavírus-járvány okozta túlterheltséget a komáromi kórházban. A járvány ugyan még nincs visszavonulóban, de feltételezhetően a legnehezebb időszakon már túl van az intézmény. Több hét után végre ismét a megszokott módon működik a betegellátás. Már nemcsak az akut betegeket és a COVID-19 pozitív betegeket tudják fogadni, de újra kezdődnek az elmúlt időszakban elhalasztott tervezett műtétek is.

A neurológiai, az onkológiai és a sebészeti osztályon, beleértve a sebészeti intenzív terápiás osztályt is, már visszatért az élet a korábbi kerékvágásba. A jövő hét elejétől pedig ismét megnyitják a tartós betegek ellátását biztosító fekvőbeteg-ellátó osztály is. Újrakezdték a tervezett műtétek elvégzését, és a szakrendelők is korlátozás nélkül, zökkenőmentesen működnek. Ez nagyrészt a koronavírus terjedését megakadályozó megelőző intézkedések bevezetésének és azok hatékonyságának köszönhető.

„A mai napon 12 koronavírusos beteget tartunk számon. Egyikük sem szorul lélegeztetőgépre. További 6 beteg pedig kötelező karanténban van. – tudatta Miroslav Jaška, a kórház igazgatója. Rendszeresen teszteljük mind a 270 alkalmazottunkat, valamint a fekvőbeteg osztályok pácienseit, akik közt 5 pozitív eset volt. Az egészségügyi dolgozók közül jelenleg 17-en koronavírusosak, és még további 7 alkalmazottunk van karanténban. “

A kórház igazgatója arról is tájékoztatott, hogy az elmúlt hét során a kórház egészségügyi dolgozói a mobil gyűjtőhelyen 1520 antigéntesztet és 372 PCR tesztet végeztek el, ebből 62 volt pozitív.

A komáromi kórházban továbbra is látogatási tilalom van érvényben. Terminális állapotú betegek látogatására a kórház igazgatója vagy az érintett osztály főorvosa adhat kivételes engedélyt.

(komaromonline.sk, AGEL)

Hozzászólások

hozzászólás