komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Újabb fejlemények az épülő Duna-hídnál

Elkezdődött a toronydaru lebontása az épülő, új Duna-hídnál Komáromban. A látogatóközpont tájékoztatása szerint egy hét alatt leszedték a legfelső elemeket, a következő napokban pedig folytatják a bontást. Későbbiekben már a nem szükséges alátámasztásokat, segédszerkezeteket is eltávolítják.

A 2020-as év első nyilvános látogatónapja január 25.! Erre a napra a látogatóközpont nyilvános látogatónapot is szervez. A program ingyenes, nyilvános, de előzetes regisztrációhoz kötött, a jelentkezéseket a komaromidunahid@hid.hu email címre kell küldeni. A jelentkező látogatókból a látogatást vezető csoportokat alakít ki, és ezeknek a csoportoknak ismerteti az építési technológiát, a kivitelezést illetve egyéb érdekességeket. A látogatói csoportok 2 óránként: 9.00,; 11:00 és 13.00 órakor indulnak. Amennyiben a jelentkezők száma szükségessé teszi, 15 órakor is tartanak előadást.

Az egyéni látogatáshoz – a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében – szükséges az előzetes jelentkezési email küldése és a visszaigazolás. Jelentkezési határidő: a Látogatónapot megelőző nap (péntek) 19:00 óra.

 

(komaromonline.sk, forrás: látogatóközpont fb oldala)

Hozzászólások

hozzászólás