komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Új sportklub indult Komáromban – MediBall a harmóniateremtés sportja

Múlt hét szombaton ingyenes MediBall napon vehettek részt az érdeklődők a Vág-parton.

A Szlovákiában még viszonylag ismeretlen a MediBall Balance elnevezésű labdajáték, amit egy 22 cm átmérőjű ütővel, felületén szilikon hártya és egy 50 g tömegű homokkal töltött teniszlabda méretű gumilabdával játsszanak. A kínai shanxi tartomány Jinzhong Városi Egészségügyi Iskolájának testnevelő tanára Prof. Bai Rong a fizikális, mentális és érzelmi intelligencia fejlesztését célzó mozgásformát a kilencvenes évek elején dolgozta ki. A Tai Chi körkörös mozdulataira alapuló modern sport és mozgásművészeti forma célja a belső mosoly és a lelki harmónia elérése a tudatos testkezelésen keresztül, amire valljuk be őszintén, a 21. század emberének nagy szüksége van.

 

 

A szombaton megrendezett MediBall napot a szeptembertől induló komáromi sportklub alapítói, Badinková Kati és Vesely Mihály a Szlovák MediBall Szövetség elnöke és okleveles MediBall, fitnesz és aerobic edző, valamint a harcművészetek szakavatott ismerője, szervezték.

„A MediBall gyakorlása közben az ember halad a szabadság felé, és a saját módján megtanulja élvezni a mozgást, a zenét, és merít a boldogságból, amit a játék gyakorlása okoz. A nyugati és a kínai orvosok mind egyetértenek azzal, hogy a boldogság a legjobb elixír a hosszú, egészséges élethez, és míg a stressz összehúzza az embert, a boldogság – elégedettség kitágítja. Mozgás közben az ízületek közti rés megnő és edzés után akár pár cm-rel is magasabb lehetünk ugyanis oldja testi blokkjainkat és lazítja az idegrendszert. “– avat be minket a részletekbe a klub elnöke, Vesely Mihály.

 

 

A mai nappal kapcsolatban elmondta még, hogy tízen tiszteltek meg a klub nyitónapját a jelenlétükkel, amivel így első nekifutásra rendkívül elégedettek, nem is reménykedtek benne, hogy elérik az első kétszámjegyű számot.

Mindazok, akik kíváncsiak voltak a MediBall mozgásformára és kimentek a Vág-partra, kezdésként egy 5 próbán mérhették fel, hogy hol tartanak most az életükben. Az 1. feladat a True Balance volt, ahol az ügyességi játékot finom motorikus mozgatással kellett függőlegesen egymásra rakni. Ezután jött a 2. feladat, ami már kicsit nehezebb volt, ugyanis egy egyensúlypárnán kellett állva maradni mindaddig, amíg a homokóra le nem járt. A 3. rész már komoly kihívás volt, ugyanis itt egy kifeszített gumiszalagot tartva, egy pontra fókuszálva kellett pörögni. Lehetőleg szédülés nélkül. A 4. próbatételnél 2 labdát kellett egyszerre szinkronban pattogtatni. Az utolsó pedig célba dobás volt MediBall ütővel és labdával egy hengerbe, ami mindenki számára a legnehezebbnek bizonyult, mivel itt kellett a legnagyobb koncentráció.

 

 

„A jelenlévők többsége teljesítette az 5 próbát és voltak olyanok is, akik már most felül tudták múlni önmaguk hitrendszere szerinti képességeiket, amit nagy öröm volt látni. Gyakoroltuk az irányokat, azt, hogy miképpen építsük fel az emeleteket a testünkben, hogy minél leghatékonyabbá váljon a mozgásunk. Amit sajnos már elfeledtünk, gyermekek 3-4 éves korukig ezt a mozgáskordinációt jól végzik, mi is jól csináltuk egykor. Ezt próbáltuk feleleveníteni, kicsit visszamentünk az időbe. – összegzi a nap eredményeit Kati, majd befejezésül még hozzáteszi, hogy – Köszönjük az összes résztvevőnek, hogy velünk tartott az első MediBall Balance nyílt napon! “

Aki kedvet kapott és csatlakozni szeretne az ország egyik első MedBall sportklubjához, szerdánként szép időben a Vág melletti betonplaccon várják 17.30-kor, rossz idő esetén pedig a röplabdacsarnokban, ahol a hideg idő beálltával az edzések lesznek.

Misi és Katóka várnak benneteket.

Csatlakozzatok bátran, egy próbát megér!

(komaromonline.sk, FL)

Hozzászólások

hozzászólás