komaromonline.sk
RÉGIÓ
Új befektető érkezett a dél-komáromi ipari parkba
  •   

DÉL-KOMÁROM – A svájci tulajdonú Autoneum betelepülését Czunyiné dr. Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője és dr. Molnár Attila polgármester közös sajtótájékoztatón jelentették be a Városházán. A társaság járműalkatrész-gyártással foglalkozik.

Dr. Molnár Attila a bejelentés kapcsán elmondta, az utóbbi években számos nagy befektető választotta Komáromot céghelyének, elég, ha csupán a néhány hete bejelentetett dél-koreai érdekeltségű SK Batteryre gondolunk, amely 100 milliárd forintos innovációt hajt végre a városban. A most érkezett svájci cég a legnagyobb gépjárműalkatrész beszállítónak számít a maga területén, negyedszázad országban van jelen, világszerte összesen mintegy 12.000 alkalmazottal.

Komárom szempontjából rendkívül fontos egy-egy új társaság megjelenése az ipari parkban, hiszen ezzel a város adóbevételei gyarapodnak, végső soron pedig nő az önkormányzat gazdasági mozgástere is, egyszóval többet tudunk városunkra fordítani – fogalmazott a bejelentéskor dr. Molnár Attila.

Czunyiné dr. Bertalan Judit hozzátette, a komáromiak az elmúlt évek során olyan mértékű fejlődést élhetnek meg, amire talán még nem volt példa a település történeleme során. Az országgyűlési képviselő külön kiemelte, hogy a gazdaságilag nehéz 2011-es évben hozott döntés, miszerint az ipari park bővítésére kell a hangsúlyt fektetni, helyesnek bizonyult, hiszen ezzel sikerült megalapozni, hogy a városba egyre több befektető hoz jelentős értékű és munkaerőkapacitású beruházást.

Külön szeretném hangsúlyozni, hogy a cég választásában döntő szerepet játosztott a jelenleg épülő Duna-híd léte – zárta a sajtótájékoztatót a dél-komáromi polgármester.

VIDEÓ:

 

(dkvh, video: Komárom Város Hivatalos youtube csatornája)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook