komaromonline.sk
VÁROS
A tűz elől menekítettek ki egy hajléktalant a városi rendőrök
  •   

2019/2/27

Szinte az egész városból látni lehetett azt a magas füstoszlopot, ami február 26-án, kedden a késő délelőtti órákban terjedt a Béke utcai Želkov fémhulladék-felvásárló melletti területről. A tűz az udvar kerítésén túl keletkezett, de a lángok az erős szél miatt gyorsan átterjedtek a Želkov területére is.

 

 

A városi rendőrség járőrszolgálata már a tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen volt. A területen, ahonnan a tűz elterjedt, két fémvázas garázs áll, amelyekben hajléktalanok szokták meghúzni magukat. A járőrszolgálat tagjai, látva, hogy a garázsokat is veszélyezteti a tűz, és attól tartva, hogy esetleg valaki bent tartózkodhat, átfésülték azokat. Az egyikben egy alvó férfit találtak, aki nem is észlelte a tüzet. A rendőrök felkeltették és kimenekítették a 23 éves fiatalembert, minden bizonnyal megmentve ezzel életét.

Šudák János és Petrík Dávid városi rendőröknek nem ez az első életmentése, két évvel ezelőtt a jeges Dunából mentettek ki egy öngyilkosjelöltet.

Tomáš Ženiš, a komáromi tűzoltóság illetékesétől megtudtuk, hogy a tüzet feltehetően gondatlanság okozta. A fémhulladék-felvásárló tulajdonosának mintegy 200 euró kára keletkezett.

 

Az egyik beton garázsban aludt a hajléktalan

 

(komaromonline.sk-FL, fotók: FB)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook