komaromonline.sk
HÍREK
Történelmi hét a komáromi DELTA Klub úszói számára
  •   

Az elmúlt hét a legsikeresebbek közé tartozik a DELTA klub számára, úszóik a héten három különbőző helyen is megmérettettek. Marián Dragúň a kiemelkedő Mare Nostrum 2018-on Barcelonában, Alex Kušík a szerbiai Belgrádban, Miriama Szászová pedig a Szlovákiai bajnokságon aratta a babérokat.

Marian Dragúň a több olimpiai bajnok alkotta rendkívül erős mezőnyben olyan részvevők mellett, mint Hosszú Katinka vagy a japán Ippei Watanabe megerősítette saját pozícióját a szlovákiai úszók között. A versenyszámokban saját idejéhez hű maradt, így mindig a második vagy harmadik tizedben végzett.

 

fotó/Michal Knihár

Miriama Szászová Pozsonyban a Fiatalok Szlovák Bajnokságán vett részt, ahol a tizenhárom versenyszámból péntektől vasárnapig tízbe csatlakozott is. Ő és edzője, Michal Knihár célja nemcsak az érmek szerzése, hanem Miriama idejének javítása is volt. Ennek ellenére pénteken mindegyik úszásnemben győzni tudott és magasan az ellenfelek előtt ért célba 100 méter pillangón, 400 m free style-on, 200 m vegyesen és 100 m háton. Szombat délelőtt a tizenegyéves úszó pedig 100 méter free style-on felállította az új szlovák rekordot. Szombat délután az úszónemek nehéz kombinációja várt rá: 200 méter free-style, 400 méter vegyes és 200 méter hátúszás, de ezekkel szintén felhívta magára a figyelmet. 200 méter free-style-on 2,5 másodpercet javított a már felállított szlovák rekordon. A 400 méteres vegyesúszásban csak egy hajszál választotta el az újabb szlovák rekordtól. 200 méteres hátúszásban ismét szlovák rekordot döntött, megszerezve ezzel immár a nyolcadik címét. Vasárnap pedig szintén új csúccsal aranyérmet szerzett 50 méter free-style-on, majd 800 méteren csúcs nélkül az első helyen végzett. Igaz, csak egy hajszálon múlott.

 

fotó/FB

Alex Kusík célja szintén saját idejének javítása volt. Öt versenyszámban indult,- a 15 és 18 évesek között- így tőle két évvel idősebb úszókkal úszott együtt. Ennek ellenére az első helyen végzett 200 méter vegyesen, negyedik illetve ötödik helyen 50 és 100 méter háton, hetedik helyen 100 méter mellen és kilencedik helyen 50 méter pillangón. Alex a döntőbe is beúszta magát, ahol 200 méter vegyesen és 50 méter háton a negyedik, míg 100 méter háton a hetedik helyet szerezte meg.

(komaromonline.sk- MA)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook