komaromonline.sk
RÉGIÓ
Több mint másfél milliárdot nyert Komárom
  •   

DÉL-KOMÁROM – Az elmúlt időszakban több pályázaton is sikerrel szerepelt városunk. Czunyiné dr. Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője és dr. Molnár Attila polgármester az elnyert projektekről tartott közös sajtótájékoztatót január 17-én a Jókai ligetben.

A helyszínválasztás szimbolikus volt, hiszen a legtöbb leendő beruházás épp ezt a környéket érinti majd.

– A Zöld város kialakítása elnevezésű pályázat keretében 170 millió forintból újul meg a liget teljes növényfelülete, kiépül a rendezvénytér szükséges infrastruktúrája, kihelyezésre kerülnek új utcabútorok, napelemes kerékpártárolók és szabadtéri fitnesz eszközök, továbbá zenepavilon is épül. Ezzel párhuzamosan a környező utcák járdái is felújításra kerülnek, továbbá részben átépítik majd a Brigetio Gyógyfürdő parkolóját is – mondta Czunyiné dr. Bertalan Judit.

A következő időszakban sor kerül a szintén a liget környékén található Jókai Mór Gimnázium teljes energetikai korszerűsítésére, közel 230 millió Forint értékben. Megtörténik a szigetelés, a nyílászárók cseréje, a fűtésrendszer korszerűsítése, illetve az akadálymentesítés is.

Dr. Molnár Attila polgármester hozzátette: a további elnyert projektek között az Esély Otthon elnevezésű keretében mintegy 197 millió érkezik majd a városba, amit 20 darab önkormányzati bérlakás felújításra fordíthat az önkormányzat. A szociális szférához tartozik az is, hogy a Gondozási Központ, szintén egy sikeres pályázatnak köszönhetően, hamarosan új mikrobusszal gazdagodik.
További két jelentős pályázaton is sikerrel szerepelt a város. A kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés projektben 400, míg a humán szolgáltatások fejlesztése a térségi szemléletben elnevezésű kiírásban 460 milliót nyert Komárom, ez utóbbiban egy Duna menti településeket tömörítő konzorcium tagjaként. E pályázat lehetőséget teremt majd többek között a Közösségi Ház nagytermének felújítására, további, a helyi kötődést erősítő programok szervezésére, vagy épp a „Kincset ér” prevenciós program folytatására.

(dkvh)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook