komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Tíz új lélegzésfigyelő műszert adományozott a komáromi kórháznak a Kereszteződés Alapítvány

MEGOSZTÁS:

2019/4/12

A komáromi kórház a Kereszteződés Alapítvány (Nadácia Križovatka) képviselőitől tíz új Baby Sence II légzésfigyelő monitort vehetett át, így mostantól az intézményben minden újszülött lélegzését felügyelhetik.

„A Baby Sence II készülékek azonnal hang és fényjelzésekkel riasztják az egészségügyi személyzetet, ha a baba légzésének frekvenciája egy perc alatt tíz lélegzetvétel alá csökken, vagy húsz másodpercre kihagy. A megfigyelőberendezések ugyan meggátolni nem képesek az esetleges légzési rendellenességek kialakulását az újszülötteknél, de segítségükkel hamarabb észlelhető, és időben megkezdhető a már kialakult légzőszervi problémák kezelése.”-tette hozzá Mudr. Ingrid Moravcová, az újszülött osztály főorvosnője.

„Nagyra értékeljük a Kereszteződés Alapítvány munkáját, melynek köszönhetően a komáromi kórház újszülöttjei biztonságban alhatnak. A legkisebbek magas szintű ellátása, a róluk való maximális gondoskodás az újszülött osztály legfontosabb feladata.” – tette hozzá a komáromi kórház igazgatója, Mgr. Miroslav Jaška, MPH.

A pozsonyi Kereszteződés Alapítvány célja, hogy az „Anyuka lélegzem “projekt keretén belül ellássák az összes szlovákiai kórház újszülött osztályát Baby Sence II lélegzésfigyelő monitorral. Küldetésük második részének célja pedig, hogy a jövőben minden újszülött osztályon kialakuljon egy „kölcsönző”, amit az újszülöttekkel hazainduló szülők vehetnének igénybe, hogy a csecsemők otthon is ellenőrzés alatt legyenek.

A Baby Sence II légzésfigyelő monitor jelenleg világviszonylatban is a legjobb. A piacra kerülése óta eltelt harminc évben rengeteg fejlesztésen, változtatáson és klinikai teszten ment át, míg elnyerte mai paramétereit. A készülék teljesíti a legszigorúbb európai uniós követelményeket, és igazolt biztonságos egészségügyi segédeszközként van hivatalosan is bejegyezve.

Nagy segítséget nyújt az egészségügyi dolgozóknak és a szülőknek a bölcsőhalál – SIDS megelőzésében. A minden előzetes tünet nélkül kialakuló rejtélyes hirtelen csecsemőhalál szindróma a fél évnél fiatalabb csecsemőket veszélyezteti. Mivel pontos oka és kialakulása a mai napig ismeretlen, a Kereszteződés Alapítvány célja, hogy minden szlovákiai újszülött életét légzésfigyelő monitor védje az első hónapokban.

(Agel SK)

 

Hozzászólások

Show Buttons
Hide Buttons