komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Tíz nap alatt majdnem megduplázódott a pozitív esetek száma – A kórház karácsonyi üzemmódra készül

 

A komáromi kórház működése a koronavírus-járvány következtében kialakult megterhelő időszak után fokozatosan visszaáll a korábban megszokott standard üzemmódra. Mostanra jelentősen csökkent a COVID-19 vírusfertőzéssel diagnosztizált egészségügyi dolgozók száma.

„A mai napon 13 koronavírus-pozitív és 2 karanténban lévő alkalmazottat, valamint 18 (a december 4-én kiadott adatok szerint 12 beteget tartottak számon és egyikük állapota sem volt súlyos) koronavírus-fertőzött beteget tartunk nyilván. Egyikük mesterséges lélegeztetésre szorul. További két COVID-gyanús páciens esetében egyelőre még nem mondhatjuk biztosra a vírusfertőzést.” – közölte Miroslav Jaška kórházigazgató.

Az intézmény igazgatója elmondta, hogy a lakosság körében rendkívül nagy az érdeklődés a PCR tesztek és az ingyenes antigén tesztek iránt. A múlt héten a kórház mobil mintavételi állomásán 407 PCR tesztet végeztek el, ebből 41 esetben lett pozitív az eredmény. Antigén teszttel 1510 lakos teszteltette le magát, közülük 66 volt koronavírus-fertőzött. (Tíz napja összesen 1892-ből 62 pozitív eset volt.) Ismételten letesztelték a kórház mind a 497 alkalmazottját és a kórház összes páciensét is.

December 21-től az intézmény átáll az ún. karácsonyi üzemmódra. „Mindazokat, akiknek az egészségi állapotuk engedi igyekszünk tartósan vagy ideiglenesen hazaengedni. Rendkívül pozitív hatással lehet a betegek egészségi állapotára, főként lelkileg, ha a legszebb ünnepünket a családjuk körében tölthetik. – közölte a kórházigazgató.

Az ünnepi időszakban a fekvőbeteg osztályok továbbra is működni fognak, a haza nem engedhető páciensek ápolásáról és kezeléséről folyamatosan gondoskodnak. Az ünnepek alatt kizárólag a halaszthatatlan, akut eseteket ellátását fogják biztosítani. A sebészeti és a belgyógyászati osztályok kapacitása a felére lesz csökkentve, az onkológiai részleg pedig december 24. és 27. között, négy napig zárva lesz.

Tekintettel a tesztelés iránt mutatkozó fokozott igényre, az intézmény mintavételi pontjai minden munkanapon reggel 8 és délután 16 óra között továbbra is fogadják az érdeklődőket. December 23.-án és 31. -én kizárólag PCR-szűrésre lesz lehetőség, délelőtt 11 óráig.

(komaromonline.sk, AGEL)

Hozzászólások

hozzászólás