komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Teljesen felújítják a Jókai utcát – útlezárás várható – FELHÍVÁS

MEGOSZTÁS:

2018. június 11-től útfelújítás miatt három hónapra lezárják a Jókai utca – Thaly utca és a Határőr utca  – közötti szakaszát.

A Jókai utca felújításával folytatódik a tizenöt utcát érintő 1,87 millió euró összköltségű útfelújítási projekt, amelyre Komárom képviselő-testülete még tavaly bólintott rá. Az egyik legrosszabb állapotban lévő belvárosi utca felújítása az eredetileg tervezetthez képest közel 170 ezer euróval drágább lesz. Ennek oka a Nyitrai Kerületi Műemlékvédelmi hivatal által támasztott követelmények, valamint a csatornahálózat és a villanyvezeték egyes részeinek szükséges felújítása. Ezzel, az útfelújítási projekt összköltsége 1,87 millióról 2,04 millióra (áfával együtt) nő.

A műemlékvédelmi hivatal feltételül szabta például a korábban leaszfaltozott úttest alatti korabeli macskakövek kibontását és újbóli felhasználását, hogy minél inkább visszaadják az utca korabeli hangulatát. Macskakövek kerülnek például a református templom előtti szakaszra. Térkövekkel kell kirakni a járdákat is, és a járdaszegélyeket is eredeti formába kell visszaállítani. Mindez azonban azzal is jár, hogy a jelenleginél kevesebb parkolóhely lesz az utcában.

Komáromi Városi Hivatal ezzel kapcsolatosan a facebook oldalán tette közzé azt a felhívást, amelyben értesítik a lakosságot, hogy 2018. június 11-től a Jókai utcán (a Thaly utca és a Határőr utca közötti szakaszán) folytatódnak az útfelújítási munkák:

“A munkák teljes útlezárás, ill. a Jókai utca és a Határőr utca kereszteződésében részleges útlezárás mellett fognak folyni. Az útlezárások időszakaszokra lesznek felosztva; a munkák teljes hossza 3 hónap. Az útfelújítás időtartama rossz időjárás ill. előre nem látható akadályok miatt tolódhat. A felújítás során a csatornahálózatra kerülő 2 db szellőztető akna lesz beépítve és az utcarész közvilágítása is fel lesz újítva.

I. Szakasz: 2018.VI.11-től 2018. VII. 24-ig
• A Jókai utcának a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház kollégiumudvara (Jókai u. 34). bejáratától kezdődő szakaszának a Határőr utca kereszteződéséig történő teljes lezárása.
• A Jókai utca és a Határőr utca kereszteződésének részleges lezárása – egy forgalmi sáv az útfelújítás alatt is járható lesz

II. Szakasz: 2018.VII.25-től 2018.IX.11-ig
• A Jókai utcának a Thaly utcától a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház kollégiumudvara (Jókai u. 34) bejáratáig tartó szakaszának teljes lezárása
• A Jókai utca és a Határőr utca kereszteződésének részleges lezárása – egy forgalmi sáv az útfelújítás alatt is járható lesz

A teljes útlezárás miatt csak elkerülő úton lehet közlekedni: Kossuth tér – Damjanich utca – Mester utca – Ferencesek utcája – Határőr utca útvonalon.

Az áruellátás miatt az I. szakaszban a már felújított utcarészben ideiglenes közlekedési táblákkal lehetővé lesz téve a tiltott irányból való behajtás az utcára. A gyalogosok számára a Jókai utcán való átjutást és az ingatlanokhoz való bejutást egy összefüggő járdaszakaszon, ill. a másik oldalon a felújítás alatt lévő szakaszon (pl. megfelelően kialakított pallón) lesz biztosítva.

A szemételhordás az útfelújítás alatt konténerek helyett szemeteskukákkal, ill. zsákokkal lesz megoldva. A kukákat a Komáromi Városi Hivatal Kommunális Főosztálya a Clean City kft.-n keresztül biztosítja be. Kérjük az ott lakók segítségét, hogy a kukákat olyan helyre tegyék, ahol az könnyen megközelíthető a szemételhordás során.

Az ideiglenes jelzőtáblák elhelyezését és a forgalomkorlátozást a kivitelező EUROVIA SK rt. irányítja. 2018.VI.6-án, 10.00 órától a kivitelező részvételével a Jókai utca érintett szakaszán az épületek homlokzatának vizuális ellenőrzése fog történni (ún. paszportizáció), amiről a kivitelező fotodokumentációt is készít.

Az útfelújítás okozta esetlegesen felmerülő problémák esetén forduljanak bizalommal az EUROVIA SK rt. kirendelt építésvezetőihez:
Ing. Urda tel.: 0908 714 002,
Fenďa úr, tel.: 0908 774 368,
fő építésvezető : Dubňanský úr : 0908 714 074,
ill. a helyszínen vagy a Komáromi Városi Hivatalban, a Fejlesztési Főosztályon :
Tóth Attila, építési felügyelő, tel.: 035 2851 275, 0948 677 796,
ill. Ing. Varga Attila úr, koordinátor: 0910 175 506
A szemételhordásnál felmerülő problémák esetén a Kommunális Főosztály elérhetősége: 035 2851362, 035 2851 324″

(komaromonline.sk, forrás: kvh-FB, ujszo.com)

Hozzászólások

Show Buttons
Hide Buttons