komaromonline.sk
VÁROS
Tanácsok az adók és illetékek egyszerűbb befizetéséhez
  •   

Folyamatosan zajlik az ingatlanadóról és a szemétilletékről szóló értesítések kézbesítése. Az idei évben ez pár héttel később indult, de továbbra is két nyelven, bizonyos esetekben részletfizetési lehetőséget biztosítva.

Továbbra is sokan választják a személyes befizetést, ami miatt a hivatal pénztáraiban időnként sor alakul, amit tovább nehezíthet a nyári időszak szabadságolási időszaka. A rugalmas ügyintézés érdekében érdemes néhány lehetőséget megfontolni.

• Az értesítőkön érdemes leellenőrizni az érvényesség (splatnosť) határidejét, ehhez igazíthatják a befizetést.

• A sorok inkább a reggeli órákra jellemzőek, így lehetőség szerint érdemes később jönni.

• A személyes befizetésen kívül sokkal kényelmesebb fizetési forma lehet a banki átutalás, akár személyes, akár internetes változatban. Az értesítésen megtalálható az ehhez szükséges minden információ.

• Személyes befizetés esetén, de az év folyamán egyaránt, a hivatal alkalmazottjai tájékoztatást tudnak adni az esetleges elmaradásokról, ami későbbi kellemetlenségeket előzhet meg.

• A pénztárakban bankkártyával is lehetőség van fizetni, amennyiben ezt jelzik.

 

fotó/kvh

A városi hivatalon belül két éve működik a központi (akadálymenetes) ügyfélfogadó iroda a Klapka téren, ahol lehetőség nyílik egy helyen több ügyet kényelmesen elintézni. Az irodában a dokumentumok hitelesítése is adott a lehetőség. Ugyancsak bővült az elektronikus ügyintézés lehetősége is az elmúlt években, amellyel könnyebbé vált az intézés.

 

fotó/kvh

Az új informatikai rendszerre való átállás egy hosszabb folyamat, amelynek elsődleges célja a részletesebb és rugalmasabb adatkezelés, amely a lakosok számára is nagy részben elérhetővé válik. Jelentősen bővült az elmúlt két évben a város weboldalán megjelent adatok mennyisége, így a lakosok saját gépükről kaphatnak teljes betekintést.

(kvh)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook