komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Szombaton nyit a népszerű csónakkölcsönző a Holt-Vágon

MEGOSZTÁS:

A koronavírus-járvány megelőzését szolgáló szigorítások miatt idén kissé megkésve, július 11-től (szombat) engedélyezték a múlt év augusztusában átadott Holt-Vág parti csónakkölcsönző újranyitását.

A múlt évben megmutatkozó nagy érdeklődésre való tekintettel idén már nem csak csónakot és vízibiciklit, de paddleboardot (úszó deszka), tandemet és kerékpárt is lehet majd kölcsönözni. Annak érdekében, hogy a tóparton eltöltött nap élménye teljes legyen, különféle halételekkel várják a kölcsönző melletti büfében az éhes „vándorokat “.

 

 

A tavaly negyvenezer euró összköltséggel induló városi projekt fejlesztésére idén tovább folytatódik. “Az önkormányzat a kölcsönzőre, a móló bővítésére és az új szociális helységek kialakítására idén további húsz ezer eurót különített el. További fejlesztésekre a Duna fond pályázatán keresztül nyolcezer, a Dunamente TDM-en keresztül pedig ötezer euró pályázati támogatást sikerült szereznünk. Célunk, hogy az egész tó és környéke Komárom egyik olyan kedvenc pihenőzónája legyen, ahol színvonalas szolgáltatások várják a kikapcsolódni vágyókat. Ezért a Holt-Vág többi részén is várhatóak a fejlesztések. Pihenők és kerékpár parkolók lesznek kihelyezve. “– nyilatkozta Keszegh Béla polgármester.

A kölcsönző működtetésének biztosítását a Komáromi Kajak-Kenu Klub önkéntesei vállalták magukra. Kenuk kölcsönzésére a Vág-parti csónakházban is adott a lehetőség.

 

 

“A koronavírus miatt sokan elhalasztják a külföldre tervezett utazásukat és inkább itthon szeretnék eltölteni a szabadságukat, ezért is szeretnénk bővíteni a vízparti lehetőségeket. A Holt-Vág környéke egy komoly természeti érték, ami eddig nem kapott kellő figyelmet. Ideje ezen változtatnunk, és nagyobb hangsúlyt fektetnünk a fejlesztésére és az ott lévő szolgáltatások minőségének a javítására, hogy a komáromiak és a turisták számára egyaránt színvonalas kikapcsolódási lehetőséget nyújtson” – tette hozzá Varga Tamás alpolgármester.

 

A nyári időszakban a kölcsönző minden nap 9:30-tól este 7-ig várja a vendégeket. Információt a 0944 423 828 telefonszámon lehet kérni.

(komaromonline.sk, forrás kl)

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.