komaromonline.sk
HÍREK
Színháztörténeti vetélkedő indul Bánk bán nyomában
  •   

Színháztörténeti vetélkedőt szerveznek a Komáromi Jókai Színház és a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont, melynek témája Katona József Bánk bán című tragédiája, Katona József élete, a darab keletkezéstörténete, utóélete, szövegváltozatai, valamint a magyar színjátszás kezdeti időszaka (1848-ig).

A vetélkedő, mely a 2017/18-as színházi évadban kerül megrendezésre, két fordulóból áll majd. Háromtagú, középiskolás diákokból álló csoportok jelentkezését várják a szinhaztorteneti.verseny@gmail.com e-mail címen. Egy iskolából több csoport is nevezhet. Jelentkezési határidő: 2018. január 26.

hirdetés

A vetélkedő első része írásos formában történik. Január végén jelenik meg az első feladat a színház weboldalán, a második pedig februárban kerül nyilvánosságra, de a bejelentkezett csoportoknak személyesen is eljuttatják a feladványokat.
A legjobb teljesítményt nyújtó csapatokat az írásbeli feladatok értékelése után meghívják majd a döntőre, melyre előreláthatóan 2018. május 4-én, pénteken kerül sor a Komáromi Jókai Színházban. A győztes csapatok értékes tárgyi és könyvjutalomban részesülnek.
Ajánlott olvasmány: Matúra sorozat – Katona József: Bánk bán. A további szakirodalmat a jelentkezést követően küldik a csapatoknak. További információ Varga Emesénél a 0905/397-816-os telefonszámon igényelhető. E-mail: vargaemese@gmail.com.

A fotókon az előző, Shakespeare nyomában című színházi vetélkedő néhány pillanata látható.

(jokai.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook