komaromonline.sk
MOZAIK
Színházi vércsepp – véradás a Komáromi Jókai Színházban
  •   

A komáromi kórház 2018. június 12-én, 8:00-tól 11:00-ig véradást szervez a Jókai Színházban, ahová szeretettel várnak minden önkéntes, rutinos és kevésbe rutinos véradót.

Vért adni érdemes, és igazán nincs miért aggódni. Mi mindig egy jelszóval szoktuk bátorítani az önkénteseket- Az ember soha sem tudhatja, neki mikor lesz szüksége a transzfúzióra. Szeretettel várjuk a véradókat, kedden, június 12-én 8:00-11:00 óráig a Petőfi utcába, a Jókai Színházba “ – nyilatkozta MUDr. Radi Enikő, főorvos.

Véradóvá válhat minden egészséges 18 és 65 év közötti személy, aki több mint 50 kg, de a donor alkalmasságát egyénileg és közvetlenül a helyszínen fogják értékelni. A véradás előtti napon ajánlatos a nagy mennyiségű folyadékbevitel, zsíros ételek és az alkohol kerülése, reggel pedig könnyű reggeli fogyasztása. Évente a férfiak maximum négyszer, míg a hölgyek maximum háromszor adhatnak vért.

A rendezvény fővédnöke Stubendek László, Komárom Város polgármestere úgy fogalmazott: “Sajnos napjaink felvilágosult, információban gazdag világának egyik kiemelkedő hiánycikke még mindig a vér, mely életet ment. Nem lehet eleget hangsúlyozni a véradók áldozatának nemes fontosságát, s az egészséges polgárok véradásra buzdítását.

(komaromonline.sk – MA)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook