komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Szétosztották a sportra és a kultúrára szánt támogatásokat

Komárom város képviselői a februári ülésükön szétosztották a város kasszájából azt a 306.200,- eurót, amely városunk sportklubjainak és kultúrális egyesületeinek van szánva a 2016-os évre. Mindkét esetben az illetékes szakbizottságok illetve a városi tanács módosító javaslatai kerültek a testület elé, amely ezeket kisebb korrekciókkal elfogadta. 

SPORT:

Konštantín Glíč képviselő, a sport bizottság elnöke többek között egy érdekes statisztikát említett meg, ami szerint a sportra szánt 241.200,- eurónyi támogatás 61 %-át csak három klub viszi el: a futbalisták, kosarasok és a röplabdások. A maradék, kisebb összeg lett elosztva a többi klub között. Továbbá a dotáció 32 %-át azok a klubok kapták meg, akiknek csapataikban nincsenek is komáromi játékosok, mint a kosárlabda és a röplabda – mondta Glič. Továbbá kifogásolta, hogy sok olyan sport van, amelyek “alá” több sportklub illetve polgári társulás tartozik. Ilyenek a röplabda 3 klubbal, a vízi sport 3 klubbal, úszók 2 klubbal, bírkózók 2 klubbal, búvárok 2 klubbal és a kosárlabda sport is 2 klubbal rendelkezik, amelyek támogatást kértek. Szerinte ideális lenne, ha a sport nem lenne ennyire szétdarabolva. 

A támogatások a 2016-os évre így lettek elosztva:

sport_dotáciaJPG

Ezenkívül még elosztásra került 5.800,- € az egyes intézmények sporteseményeinek egyszeri támogatására.

sport_dot_jednorázové

KULTÚRA: 

A kultúrális alap elosztására idén 65.000,- € került. Összesen 108 kérvényt bíráltak el, amelyek elég széles repertoárt képviselnek – mondta Bajka János, az Oktatási és kultúrális főosztály vezetője. Kisebb korrekciók után a képviselő-testület az alábbi szétosztást szavazta meg:

kul1

kul2

kul3

kul4

kul5

kul6

kul7

(Komárom.online)

 

Hozzászólások

hozzászólás