komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Szerdától nagyrészt feloldják a korlátozásokat

MEGOSZTÁS:

Szerdától újabb enyhítések bevezetését tervezi a kormány, jelentette be, Igor Matovič miniszterelnök a mai sajtótájékoztatóján. A járványügyi szakemberek együttes állásfoglalása szerint az ország epidemiológiai adatait figyelembe véve elfogadható, hogy a korlátozások feloldásának második és harmadik fázisát összevonják.

Szigorú higiéniai feltételek betartása mellett újra nyithatnak a kereskedések, alapterületük nagyságától függetlenül. A bevásárlóközpontokra azonban egyelőre még nem vonatkozik az engedmény.

Újra megnyithatnak a vendéglátóipari egységek szabadtéri teraszai, de az asztalok közt legalább két méter távolságnak kell lennie, és egy asztalnál kizárólag két személy vagy egy kisgyermekes család foglalhat helyet. Minden vendég után fertőtleníteni kell az asztalt és a széket is. Megengedett a mosdók használata is, de azokat óránként fertőtleníteni kell. A mellékhelységeket kézfertőtlenítővel, egyszer használatos papírkéztörlővel kell felszerelni. Az elektromos kézszárítók használata tilos.

Fogadhatnak szállóvendégeket a panziók és hotelek, de a vendég távozása után a szobát huszonnégy óráig tilos újra kiadni. A wellness szolgáltatások biztosítása továbbra sem engedélyezett. A könyvtárak, galériák, múzeumok, kiállítótermek, kültéri turisztikai attrakciók és az állatkertek is újranyithatják kapuikat.

Az üzletekben azzal a feltétellel lehet felpróbálni a ruhákat, hogy a vásárló előtte fertőtleníti a kezét. A felpróbált ruhákat huszonnégy óráig nem veheti fel másik vevő.

Ismét megnyithatnak a borbélyok, a fodrászok, a manikűr- és pedikűrszalonok, valamint a szoláriumok.

A taxi szolgálatok úgy szállíthatnak ismét utasokat, hogy ha az autókban fólia vagy plexi elválasztófallal választják ketté az utasteret. A sofőröknek minden utas után újra kell fertőtleníteniük a járművet. A klimatizáció használata tilos.

A templomokban tartott istentiszteleteket és miséket egyelőre korlátozott számú hívő jelenlétében engedélyezik. Elővigyázatosságból azt ajánlják, hogy vasárnapi igehirdetések csak az idősebb hívők jelenlétében legyenek megtartva.

A kormányfő arra kért mindenkit, hogy továbbra is tartsa be a járványügyi óvintézkedéseket, valamint megköszönte a lakosságnak, hogy fegyelmezett viselkedésükkel hozzájárultak a járvány megfékezéséhez. „Ha most lazítunk elronthatjuk az egészet. A felelőtlenség teljesen tönkretenne minket. Egy második hullámot nem engedhetünk meg magunknak. “

„Jelenleg európai viszonylatban Szlovákiában van az ország lakosságához képest a legkevesebb beteg. Felelősen éljünk a szabadsággal, hogy ez továbbra is így maradjon“ – kérte a kormányfő a lakosságot.

(komaromonline.sk, forrás TASR)

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.