komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Szeptember elsejétől Magyarország újra lezárja a határait

Szeptember elsejétől Magyarország visszatér a koronavírus-járvány első hulláma alatt meghozott határvédelmi szabályaihoz, és a külföldi állampolgárok előtt lezárja a határait. Az intézkedésekkel a betegek számának az emelkedését akarják megfékezni, mivel a legtöbb fertőzéses esetet külföldről vitték be az országba. A tranzitforgalom, a diplomáciai és a katonai konvojok áthaladása továbbra is akadálymentes lesz.

A belépési tilalom alól csak azok mentesülnek akik magyarországi munkaviszonnyal rendelkeznek, ill. ha magyar állampolgár a házastársuk.

A külföldről hazatérő magyar állampolgároknak országba való belépés után kötelező lesz a két hét karantén. Ezt két nap különbséggel elvégzett két negatív teszttel kiválthatják. Szeptember 1-től csak a Magyarországon elvégzett teszteket fogadják el. Ugyanez vonatkozik az országban tanuló külföldi diákokra is. A tesztet mindenkinek magának kell finanszíroznia, a magyar állam senki helyett nem téríti.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az általa vezetett sajtótrájékoztatón azzal indokolta a magyar kormány döntését, hogy „ Egyszerre kell gondoskodni a leginkább veszélyeztetett idősek biztonságáról, biztonságban kell tudni az iskolakezdésre készülő gyermekeket és a gazdaság zavartalan működését.“

A miniszter azt is bejelentette, hogy megszüntették az országok járványügyi besorolását, mostantól Magyarország zöld, és az összes többi ország a vörös zónába került.

(komaromonline.sk, forrás: MTI, nyitókép Uj Szó)

Hozzászólások

hozzászólás