komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Szavazzunk egy zöldebb Komáromért – Holt-Vág

 

A komáromiak egyik kedvenc pihenő helye a Holt-Vág környéke. Minden évszakban vonzza a pihenni vágyókat. Az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően egyre több a sportolási lehetőség. Kerékpárra pattanhatunk, vízi biciklizhetünk, csónakázhatunk, röplabdázhatunk, de ha úgy tartja kedvünk élvezhetjük a semmitevés örömét és hallgathatjuk a madarak csicsergését. Talán csak árnyas helyből van kevés.

Egy mondás szerint a faültetés legjobb időpontja tíz évvel ezelőtt volt. Árnyékot és oxigént adó fákból sosincs elég. Ezért Komárom városa a „Zöld oázis” idei versenyén a Holt-Vág partjának fásításának projektjére szeretne támogatást nyerni.

Hogy sikerül-e őshonos kocsányos tölgyek ültetésével visszahozni a Holt-Vág partjának egykori jellegét, az most már csak rajtunk komáromiakon múlik, ugyanis internetes szavazással lehet városunkat támogatni és bejuttatni a győztesek közé.

Az Ekopolis Alapítvány és a Slovnaft 14 évvel ezelőtt azzal a céllal indította el a „Zöld oázis“ projektjét, hogy támogassa az emberi egészség környezeti feltételeinek megóvását, a természeti értékek és erőforrások védelmét, zöldterületen lévő közösségi helyek fejlesztését, ezzel is lehetőséget adva a környezettudatosabb életre, a természeti környezet megismerésére. A projekt keretén belül a múlt évben 60 000 euróval támogatták a győzteseket.

Hogy idén Komárom a győztesek közt lesz-e a február 16-án lezáruló szavazás végső állásától függ. Többször megmutattuk már mi komáromiak, hogy a nemes cél érdekében össze tudunk fogni. Mutassuk meg ismét!

Tegyük együtt szebbé, zöldebbé a Holt-Vág partját!

Minden kattintás közelebb visz minket a győzelemhez, pontosabban a tölgyekhez 😊

Itt lehet szavazni (katt a képre) :

(komaromonline.sk)

Hozzászólások

hozzászólás