komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Súlyos állapotban lévő fiatalabb betegeket kezelnek a komáromi kórházban

 

Annak ellenére, hogy a komáromi járványügyi adatok a hétvégi tesztelés során némi javulást mutattak, a kórházban nem csökken a betegek száma, sőt egyre több ötven év alatti betegért küzdenek.

„Az elmúlt hét során több fiatal, 50 év alatti beteget kellett hospitalizálnunk súlyos lefolyású koronavírusos megbetegedéssel a Covid-osztályunkon. Többen olyan súlyos állapotban vannak, hogy intenzív kezelésre vagy lélegeztetőgépre szorulnak. A világjárvány kitörése óta ilyennel még nem találkoztunk. – tájékoztatott Miroslav Jaška kórházigazgató. – Jelenleg 53 koronavírusos beteget ápolunk. Közülük 7-en vannak lélegeztető gépen, és további 3 koronavírus okozta megbetegedés tüneteit mutató beteg esetében még várunk a PCR teszt eredményére. „Az egész régióban rendkívül súlyos az egészségügyi helyzet, és nemcsak a koronavírus-járvány miatt” – hangsúlyozta az igazgató.

A kórház sebészeti osztályán az elmúlt időszakban közel hatvan, nem koronavírus-fertőzött betegnek nyújtottak sürgősségi ellátást, és több mint hatvan akut betegséggel küzdő pácienst láttak el a kórház belgyógyászati osztályán.

Szombaton a komáromi kórházban 450 (55 évnél fiatalabb) pedagógus kapta meg kórházban, mely az ország 25 oltóközpontjának az egyike, az AstraZeneca vakcinát. „A védőoltások beadása rendkívül jól megszervezetten, mindennemű gond nélkül zajlott le. “– mondta   Miroslav Jaška kórházigazgató.

Az AGEL csoporthoz tartozó komáromi kórháznak a kialakult rendkívül nehéz helyzet ellenére egyelőre sikerül helytállnia.

(komaromonline.sk, AGEL, nyitókép napi.hu)

Hozzászólások

hozzászólás