komaromonline.sk
MOZAIK
Sikeres 2018-as esztendő Komárom vívói mögött
  •   

2018.12.5.

„Kis lépés egy embernek…”!

Bárhonnan is nézzük, a 2018-as esztendő a Kard Rendje Lovagi Kör és Vívóiskola SE komáromi csapata számára sikeres volt. Ily módon nagyobb elánnal, és pozitív élményekkel tudja majd kezdeni a 2019-es esztendőt.

A 2018-as év első kulcseseménye a csapat életében, hogy a májusban induló kezdő képzéssel, duplájára, 12 főre nőtt a csapat létszáma. Ezen újoncok között is akadtak már olyanok, akik idén megméretették magukat különböző tornákon, bajnokságokon.

 

 

Hétről hétre zajlottak az edzések, események, felkészülések, majd elérkezett az a nap, amely elindított egy lavinát a csapatban. Augusztusban két vívó részt vett a 2nd Bicornio Hema Gathering elnevezésű nemzetközi vívóhétvégén Debrecenben, ahol négy kategóriában (ütőfa, ringen/népi birkózás, feder/hosszúkard, szablya) képviseltették magukat. Ezen kategóriákból két bronzérmet sikerült megszerezniük, valamint rengeteg tapasztalattal és pozitív élménnyel gazdagodtak.

 

 

Ez a rendezvény olyan motivációs lavinát indított el az egyesület komáromi csapatában, hogy szeptembertől a tantervet egy új rendszerre építették, amely részeként most már folyamatosan versenyfelkészítéssel is foglalkoznak.

 

 

Októberben megrendezték Komáromban az első OctoberFecht névre keresztelt vívónapot, ahol két szemináriumot követően két vívótornát is lebonyolítottak. Az eseményen a hazai csapaton kívül három másik klub tagjai vettek részt, kettő Magyarországról és egy Szlovákiából. A rendezvény több szempontból is sikeres volt. Egyrészt a résztvevő vendég vívók messzemenőleg meg voltak elégedve a vívónap lebonyolításával, a helyszínnel és a barátságos hangulattal, másrészt a hazai csapatnak két dobogós helyezést sikerült megtartania.

 

 

Ezen felbuzdulva a komáromi vívók nem álltak meg, és novemberben megméretették magukat a VIII. MHS (Magyar Hosszúkardvívó Szövetség) tornán, amelyet Budapesten rendeztek meg. Három versenyző, három kategóriában (ütőfa, feder/hosszúkard, szablya) indult. Ezen a tornán is sikerült kivívni egy ezüstérmet.

Kell ennél több egy úgynevezett, „most kezdtük igazán” évhez? Ezek után, úgy gondolom, a csapat kellő motiviltsággal tudja indítani a 2019-es évet. Még több, és még keményebb technikai és fizikai felkészülés vár majd a vívókra.

 

 

Céljuk, hogy az egész 2019-es idényben szeretnének versenyzőt indítani a magyar bajnokságon és legalább 3nd Bicornio Hema Gatheringen újra részt venni. Amennyiben idejük engedi, akkor a szlovák bajnokság egy-egy tornájára is megpróbálnak majd eljutni, de elsődleges cél, hogy a magyar bajnokság legtöbb fegyvernemében értékelhető teljesítményt nyújtsanak. A nagyobb utazásokat megtartják 2020-ra, hogy kellő tapasztalattal és felkészültséggel tudják képviselni az egyesületet, a várost és önmagukat egy külföldi, világszínvonalú eseményen.
„Ki gondolná, hogy Komáromnak tényleg vannak vívói, akik nem csak kardoznak?” (Szerző: Fechtfeder)

(komaromonline.sk, K.ZS.)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook