komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Rotary-kormányzók is részt vettek a Rotary park átadásán

MEGOSZTÁS:

Csütörtökön, május 10-én került sor az Eötvös utcán a temető melletti területen a “Rotary park ” átadójára.

Az átadón Bara Zoltán a Rotary Club Komárom elnöke üdvözölte a résztvevőket, majd rövid beszédet mondott Mészáros Zoltán, a Rotary Magyarország Kormányzója, Július Tomka, a Cseh-szlovák Rotary Kormányzója.

balról: Stubendek László Komárom polgármestere, Mészáros Zoltán a Rotary Magyarország Kormányzója és Július Tomka a Cseh-szlovák Rotary Kormányzója (fotó/komaromonline.sk)

A Rotary Club világkormányzója tavaly kezdeményezte, hogy minden rotary tag ültessen el egy fát. Az akcióhoz Magyarország is csatlakozott, ám mivel a komáromi Rotary Club az északi és a déli városrészből egyaránt rendelkezik tagokkal, a városban két helyen is fásítottak.

középen: Bara Zoltán a Rotary Club Komárom elnöke (fotó/komaromonline.sk)

Tavaly novemberben a dél-komáromi Zrínyi parkban szorgoskodtak a rotarysok, oda 30 hársfa került. A parkosítás idén tavasszal az északi városrészben folytatódott. Az ültetésre a városi hivatallal való konzultáció után április 13-án került sor a hetes lakótelepen, az Eötvös utcán a temető melletti területen, ahová 33 kőrisfa lett kiültetve. A komáromi Rotary Club minden tagja adakozott a park létrehozására.

fotó/komaromonline.sk

A Rotary Club Komárom 1997 óta működő szervezet, célja a jótékonykodás, a tehetségek felkarolása és segítsége. Ráadásul mivel a helyi klub a Duna mindkét felén működik, a támogatások az északi és a déli városrészt egyenlő arányban érintik.

fotó/komaromonline.sk

A Rotary Club Komárom szakmai konferenciát is szervezett, amelyre a délutáni órákban került sor a Selye János Egyetem Konferencia Központjában. A konferencián kiértékelték a magyarországi illetve a cseh-szlovák Rotary Clubok munkásságát, majd Fodor Attila a Comenius Pedagógiai Intézet képviselője a szlovákiai magyar közoktatás fejlesztési stratégiáiról tartott előadást. Ezután Berta Tünde a Selye János Egyetem munkatársa a „KIP on learning – Schools in a changing world – Inclusive, innovative and reflective teaching and learning – crossborder exchange of knowhow“ projekt eredményeiről tájékoztatta a résztvevőket.

(komaromonline.sk-FL)

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás