komaromonline.sk
MOZAIK
Reumatológiai szakrendelőt nyitott a komáromi kórház
  •   

Az AGEL csoporthoz tartozó komáromi kórház novemberben nyílt szakrendelőjében a mozgásszervi, reumás, degeneratív, gyulladásos valamint csontritkulásos betegségekben szenvedőket kezelik majd.

A reumatikus betegségekben szenvedők száma évről évre növekszik, viszont a valós igényekre reagálva a szakrendelők számáról ez nem mondható el.“- tudtuk meg az intézmény igazgatójától, Mgr. Miroslav Jaškától.

A régióban működő legjelentősebb egészségügyi intézménynek nevezhető komáromi kórház, amely 110 ezer fős körzet számára nyújt egészségügyi szolgáltatásokat, egyre nagyobb mértékben újul meg és specializálódik. Javul az intézmény részlegein zajló gyógyászati tevékenység minősége is, hisz a kórház az orvosi szolgáltatások kiszélesítésére törekszik.

Nagyon örülünk, hogy a reumatológiai szakrendelő tovább javítja az egészségügyi szolgáltatások elérhetőségét, amire úgy tűnik, egyre nagyobb szükség is van.“- nyilatkozta a kórház igazgatója.

A reumás betegségben szenvedőket fájdalmak kínozzák valamint mozgásukban is korlátozottak. A tünetek nem veszélyeztetik a beteg életét, viszont az életminőséget jelentős mértékben ronthatják. A reumatikus betegségek korai felismére kulcsfontosságú a betegség kialakulásának lassításában, melynek kezelése hosszadalmas folyamat. A hasonló szakrendelőnek köszönhetően lerövidíthető a betegség felismerése és a megfelelő terápiás kezelése között eltelt idő.

(komaromonline.sk-MA, forrás és fotó-AGEL SK)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook