komaromonline.sk
VÁROS
Rendőrségi felhívás! A terror-elhárítási gyakorlat miatt közlekedési szabályozások várhatóak
  •   

A Komáromi Városi Rendőrség értesíti a lakosságot, hogy 2018. október 10-én (szerdán) reggel fél kilenctől nagyszabású terror-elhárítási gyakorlat zajlik majd a komáromi vár területén több uniós ország speciális rendőrségi egységeinek bevonásával.

Mivel a belépés a nyilvánosság számára is engedélyezett, problémák adódhatnak a parkolással a belváros, várhoz közeli részén. Ezért arra kérjük az érdeklődőket, hogy amennyiben helyiek, inkább gyalogosan közelítsék meg a vár területét, hogy a rendelkezésre álló parkolókat a messzebbről érkező vendégek vehessék igénybe. Parkolni lehet majd a vár előtti nagy gyűjtőparkolóban és szükség esetén a rendőrök más közeli parkolókat is szabaddá tesznek. A nyilvánosság számára a belépést a főkapun (Lipót-kapu) keresztül biztosítják majd a szervezők.
Megértésüket és együttműködésüket előre köszönjük.

Európa eddigi legnagyobb terror-elhárítási gyakorlatán hat EU-s ország speciális rendőralakulatainak közel 3000 tagja vesz részt. A közös nemzetközi gyakorlatot a szlovákiai Lynx Commando vezetése alatt zajlik majd. A közönség Komáromban egy beépített területen végbemenő terrortámadás forgatókönyvét tekintheti meg, melyre az komáromi erődben kerül sor, Szlovákia elit terrorelhárító egysége, a LYNX COMMANDO vezetésével.

A látogatókat drámai forgatókönyv várja, amelyben túszdrámára és annak felszámolására sor kerül hat ország több mint kétszáz különlegesen képzett tagja által. A taktikai eljárásokkal együtt a legmodernebb technika került bemutatásra, beleértve páncélozott járműveket, speciális hidraulikus platformokat, Bell 429, a Mi-171 és a Black Hawk Sikorsky UH-60 helikoptereket. Egyes speciális járművek először kerülnek nyilvános prezentálásra Szlovákiában. Emellett speciális rendőri szakemberek – kineziológusok, mesterlövészek, pirotechnikusok, orvosok, tárgyalók, ejtőernyősök, helikopteres egységek – munkája is megtekinthető lesz, sok-sok robbantás kíséretében.

A BELÉPÉS INGYENES!

Figyelmeztetés:
– Kiskorúak csak felnőttek kíséretében léphetnek be az esemény helyszínére.
– Az esemény meglátogatását nem javasoljuk érzékeny természetű személyek számára, mivel az erődben robbanóeszközök és lőfegyverek alkalmazására kerül sor.
– Az esemény televíziós és különleges kameratechnológiák segítségével rögzítésre kerül. Belépésével a látogató hozzájárul a képi felvételek felhasználásához és közzétételéhez.

(Komáromi Városi Rendőrség, forrás kvh)

Kapcsolódó cikkek:

Európa legnagyobb terror-elhárítási gyakorlata Komáromban – VIDEO

 


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook