komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Pozitív lett a Selye János Gimnázium egyik diákjának koronavírus-tesztje

 

A Selye János Gimnázium igazgatója, Andruskó Imre, ma bejelentette, hogy mivel szombaton az egyik diákjuk koronavírus-tesztjének az eredménye pozitív lett, a mai napra két osztály számára rendkívüli igazgatói szabadnapot adott. Az érintett közel 50-60 diák tesztelését a Komáromi Regionális Egészségügyi Hivatal (RÚVZ) munkatársai szervezik. Az eredményekre legkésőbb a hétvégéig kell várni, addig mindannyiuknak házi karanténban kell maradniuk. Számukra távoktatással biztosítják a tananyag elsajátítását.

Az iskola számára Keszegh Béla Komárom polgármestere felajánlotta, – „függetlenül attól, hogy az intézmény fenntartója a Nyitra megyei önkormányzat, a város a diákok egészségének védelme érdekében megelőző intézkedésként biztosítja a jelenleg leghatékonabbnak számító ózonos fertőtlenítést.” Az ózonos tisztításhoz szükséges technológiát egy helyi magánvállalkozó ajánlotta fel szponzori támogatásként a városnak.

„Még a tanév megkezdése előtt felkészültünk erre az eshetőségre. Várható volt, hogy amennyiben az országban ismét elkezd terjedni a járvány, felüti a fejét a mi iskolánkban is, mivel óriási kockázatot jelent, hogy Kassától-Pozsonyig 4 megye 10 járásából, összesen 45 településről utaznak hozzánk a tanulók. Kezdetektől fogva rendkívül szigorúan betartjuk a közegészségügyi hivatal járványmegelőzési intézkedéseit, de az 514 tanulónk és 50 alkalmazottunk nagy része távolabbi helyekről, tömegközlekedéssel utazik be az iskolába. Ebből kifolyólag nagyobb a lehetősége, hogy egy esetleges vírushordozó személlyel kerülnek kontaktusba.” – részletezi a kialakult helyzetet az igazgató.

A továbbiakban Andruskó Imre elmondta, hogy az iskola besorolását a minisztériumi rendelkezés betartása mellett azonnal narancssárgára változtatta. A mai napon kidolgozták a két osztály távoktatásának részletes tervét is. A tanárok a gimnázium minden igényt kielégítő, korszerűen felszerelt multifunkcionális tanterméből és a tanári kabinetből, a zoomon keresztül fogják tartani az óráikat.

A Szlovák Köztársaság Hírügynökségének híradása alapján, Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter ma arról számolt be, hogy jelenleg az országban 17 oktatási intézményt kényszerültek bezárni. Emellett 224 osztályban folyik távoktatás, ami 8100 diákot érint. Felvetette annak lehetőségét is, hogy súlyosbodó helyzet esetében egy-két hétre bezárják az iskolákat.

(komaromonline.sk, JN)

Hozzászólások

hozzászólás