komaromonline.sk
VÁROS
Ponty és amúrfogó csapatverseny volt a Holt-Vágon
  •   

 

Szeptember végén már harmadik alkalommal került megrendezésre az Apáli Carp Cup elnevezésű ponty és amúrfogó csapatverseny.

Idén 19 két, illetve három tagú csapat nevezett. A versenyezni vágyó pikkelyvadászok már kora reggel megtöltötték a Holt-Vág partját a gyülekezési ponton, hogy regisztrálják magukat. Majd eljött a reggel kilenc óra, amikor is Keszegh Béla alpolgármester úr jelenlétében megnyitásra került a verseny, valamint az alpolgármester úr hathatós segítségével sor került először az egyes szektorok, illetve a rajthelyek kisorsolására. A csapatok ezek után elfoglalhatták az általuk kisorsolt horgászhelyeket, kezdődhetett a táborok felállítása, a horgászhelyek feltérképezése. Majd déli 12-kor a főbíró jelére indulhatott a 120 órás megmérettetés. A szervezők a verseny előtt kihelyeztek a tóba majd 1500 kg pontyot 3 kilótól egészen 9 kilóig. Minden nap reggel, illetve este volt mérlegelés, így a versenyzők mindig napra kész információkat kaptak az ellenfelek helyzetéről, fogásairól.

 

A verseny legnagyobb hala: Lakatos Alexander – JOTO CT Amúr 11,10 kg.

A verseny ideje alatt kifogott és szákba terelt halak egytől egyig visszakapták szabadságukat a mérlegelés után. A 120 óra alatt összesem 755 kg halat sikerült a versenybíróknak mérlegelniük. Ezek feldolgozása után születtek meg a verseny díjazottjai. A díjazás összértéke több mint 5.000,-€ volt.

 

 

Végeredmény:

1. X CARP TEAM (Molnár Krisztián, Bertók Roland) 134,57 p.
2. BAITS TEAM (Bódis Dávid, Bódis Július, Sallai Péter) 132,07 p.
3. SHUBUNKIN CT (Bagin Zsolt, Zakál Csaba, Csóka Gergő) 131,61 p.

Az A sektor győztese:
ALCARPONE SK, Trenčín (Seemann Martin, Ing,Seemann Peter) 67,06 p.

A B sektor győztese:
KOMÁRNO CT (Toma Norbert, Trencsényi Tomáš, Toma Gejza) 56,86 p.

A verseny legnagyobb hala:
Lakatos Alexander – JOTO CT Amúr 11,10 kg

A győzteseknek gratulálunk, és reméljük jövőre ugyanitt találkozunk.

 

(Fuisz Attila, fotók FB FA)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook