komaromonline.sk
HÍREK
Pénteken lezajlott a Bánk bán színháztörténeti vetélkedő
  •   

Pénteken lezajlott a Bánk bán színháztörténeti vetélkedő a Komáromi Jókai Színház és a Marianum Egyházi Iskolaközpont szervezésében. Az idei verseny már a második ilyen vetélkedő volt, a tavalyi “Shakespeare nyomában” után.

A versenyző, többségében gimnazista csapatok mellett, szakközépiskolások is versenyeztek. A tizenegy csapat két előzetes, “házi feladat” forduló után a színház nagytermében élesben is összemérhette tudását Katona József Bánk bán című tragédiájáról, Katona József életéről, a darab keletkezésének történetéről, utóéletéről, szövegváltozatairól, valamint a magyar színjátszás kezdeti időszakáról (1848-ig).

A diákok munkáit háromtagú zsűri értékelte- Hizsnyan Géza színikritikus, Tóth Tibor a Jókai Színház igazgatója valamint Perényi Balázs drámapedagógus. A verseny játékmestere Tóth Gábor a Marianum tanára, drámapedagógus volt.

A harmadik helyen az ÁDELÁJD (Pozsonyi Magyar Tannyelvű Alalpiskola és Gimnázium) csapata végzett: Farkas Anna, Szolcsányi Lea és Vojtek Lili. Felkészítő tanáruk: PaedDr. Kulcsár Mónika

III. hely

 

A képzeletbeli dobógó második fokára a Selye János Gimnázium MELINDA csapata állhatott: Vass Boglárka, Bruszi Tamara és Kele Fanni. Felkészítő tanáruk: Farkas Adrianna.

II. hely

 

A versenyt a Selye János Gimnázium LEGENDÁS HÁRMAS csapata nyerte: Finta Viktória, Menyhárt Sára és Gažík Viktória. Felkészítő tanáruk: Spátay Adriana volt.

I. hely

 

Tóth Tibor, Hizsnyan Géza, Perényi Balázs, Tóth Gábor

(komaromonline.sk – MA)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook