komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Péntek délutántól országos határellenőrzést tart a rendőrség – torlódásokra számíthatunk

Az ismételten emelkedő pozitív COVID-19 teszt eredmények miatt péntek (július 10.) 15 órától szombat 15 óráig országos ellenőrzést tart a rendőrség a határokon és a határmenti szakaszokon.

„A rendőri akció célja, hogy felmérjék teljesítik-e a Közegészségügyi Hivatal aktuális intézkedéseiből adódó kötelességeiket azok a személyek, akik olyan országokból térnek vissza az országba, melyek járványügyi szempontból nem minősülnek biztonságosnak. Emellett tájékoztatják az utazni készülők figyelmét a hazatérésük utáni kötelességeikre” – fogalmazta meg a belügyminisztérium a tájékoztatásában.
Annak érdekében, hogy a kormány és a válságstáb, a hétfőre tervezett ülésén a súlyosbodó helyzethez mérten arányos és leginkább célravezető döntést tudjon hozni a további járványügyi intézkedésekről, szúrópróbaszerű ellenőrzések során mérik fel a személyek és a gépjárművek mozgását a határokon.

„A rendőrségi akcióra és biztonsági ellenőrzésekre vonatkozó parancsot a központi válságstáb határozata alapján adták ki. Az akcióról tájékoztatták a Szlovákiával határos államok belügyi szerveit is” – tudatta a minisztérium.

(komaromonline.sk, TASR)

Hozzászólások

hozzászólás