komaromonline.sk
RÉGIÓ
Parádés műsorral érkezik a Picard Cirkusz
  •   

DÉL-KOMÁROM – Szerdától szombatig láthatja a közönség a Picard Cirkusz társulatát Dél-Komáromban, a Juno hotel mellett. A neves magyar vándorcirkusz ott kezdi meg tizenötödik évadát. Vasárnap este érkeztek az artisták, a bohócok és az idomárok a városba.

Egy 1780-ban kelt dokumentum bizonyítja, hogy a család már akkor artistaként kereste a kenyerét. Időközben Magyarország egyik legismertebb cirkuszi dinasztiája lettek. 1950-ben az államosítás miatt mindenüket elvették, csupán egy lakókocsijuk maradt. Az ötvenes években körhintások és mutatványosok lettek. Az 1980-as években nagyrészt külföldön léptek fel, akkori családi számaikkal: késdobálás, gurulóhengerek, egykerekű bicikli. 2003-ban újra megalakult a Picard Cirkusz, a család négy tagja, Rudolf, Mária és gyermekeik, Gábor és Vivien vezetésével. 2013-ban Vivien összeházasodott Richter Viktorral, 2014-ben Gábor elvette Németh Izabellát. Mára a Picard Cirkusz a hat főből álló család vezetésével járja az országot.

 

 

– Az a jelmondatunk, hogy „Ez egy Nagy család a családokért”. Cirkusszal foglalkozott az üknagyszülőktől kezdve mindenki, ezt szeretnénk majd továbbadni mi is a családjainknak. Valamennyi családtagunk szerepel az előadásban. Minden szezonban újítunk a műsoron. Jelenleg is új produkciókkal készülünk – sorolta Ádámné Németh Izabella, a Picard Cirkusz társtulajdonosa.

 

 

Megtudtuk, hogy a fűtött cirkuszsátorban, amit Olaszországban vásároltak, és negyedik éve van a család tulajdonában, artistaszámokat és állatokat is láthat majd a közönség. Lesz galambrevü, fellépnek majd a porondon idomított törpekecskék és kiskutyák. Hüllőbemutatót is láthatnak a nézők, a Karib-tenger kalózainak társaságában. Bohócok, légtornászok, zsonglőrök, rúdegyensúlyozók, gurulóhenger-egyensúlyozók szórakoztatják majd a Nagyérdeműt.

 

 

– Bő másfél órás a műsor. Van egy fiatal tevénk is, de betanítás alatt áll. Természetesen, előadáson kívül meg lehet tekinteni a lovakkal együtt – tudatta a törpekecskéket felvezető idomárnő.

A Picard Cirkusz egész évben turnézik.
– Mínuszokban indulunk és mínuszokban fejezzük be a turnét. Minden évszak nehéz. Télen hideg van, de mi garantáltan fűtjük a nézőteret. Nyáron nagyon meleg van a sátorban. Ez egy életforma, ebbe mi beleszülettünk, nekünk ez a normális életvitel. Mindenhol szerdán kezdünk, és szombaton délután van az utolsó előadás. Vasárnap bontjuk a sátrat és megyünk a következő helyszínre – mondta búcsúzóul Ádámné Németh Izabella, aki valamennyi korosztálynak ajánlja az előadást, hiszen úgy állították össze a produkciókat, hogy a nagyszülőktől az unokákig mindenkit leköt az előadás.

 

 

A Picard Cirkusz előadásai február 28-án, szerdán, március 1-én, csütörtökön és 2-án, pénteken 18 órakor; március 3-án, szombaton 15 órakor kezdődnek.

(komaromonline.sk, fotók: Picard)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook