komaromonline.sk
FELHÍVÁSOK
Önvédelmi tanfolyam indul hölgyeknek
  •   

Az utóbbi időben sajnos több és több olyan erőszakos támadásnak lehetünk tanúi, amelyek a nők ellen irányulnak. Sok esetben, – ha ismernék az önvédelem alapjait – megtudnák magukat védeni. Erről van meggyőződve Szayka Róbert is, aki a harcművészetek mestere. Ezért szeptembertől a hölgyeknek szervez önvédelmi tanfolyamot.

Szayka Róbert, Kempo Jitsu 5.Dan, Ju-Jitsu 3. Dan, Kempo Karate 2. Dan fokozatú harcművész

Kezdjük az elején. Bemutatkoznál?

A Szlovák Kempo megalapitója vagyok. A kempot 1995-ben mesteremmel, a magyarországi Weiszengruber Jánossal “hoztuk” Szlovákiába. A Nemzetközi Kempo Szövetség egyik alapítója vagyok. 1996-tól a Szlovák Kempo Szövetség elnöki pozicióját töltöm be. Komáromban és Dunaszerdahelyen is tartok KEMPO edzéseket.

Hogyan jutott ez az ötlet az eszedbe?

Egyszerű a válasz. Az egyre rosszabb közbiztonság és sajnos a migránshullám veszélye is sok embert inspirál, kortól, nemtől függetlenül, hogy önvédelmet tanuljon. Sajnos a mai rohanó világban az embereknek nincs idejük hogy éveket járjanak edzésre.

Mennyi időbe telik, hogy valaki elsajátítsa az önvédelem alapjait?

Az oktatási programot próbáljuk annyira lerövidíteni, hogy hatásos és elsajátítható legyen bárki számára. A speciális programunk is ezen alapszik, hogy minél gyorsabban felkészítsük az önvédelem alapjaira az érdeklődőket. Itt csak a célratörő technikákat, stratégiákat és taktikákat oktatjuk.

Mikortól és hol lesz a tanfolyam?

Szeptembertől lesznek a komáromi Eötvös Utcai Alapiskola tornatermében. Tanfolyamszerűen próbáljuk majd átadni az oktatási anyagunkat.

Férfiak is jelentkezhetnek?

Természetesen jöhetnek férfiak is.  Az önvédelem elsajátításához mindenkinek joga van. Hiszen a férfiak kötelessége megvédeni családjukat és szeretteiket. A mai világban az önvédelem mindenkinek ajánlott kortól és nemtől függetlenül. Jöhetnek akár párok is. Hiszen az utcán olyankor is támadás érheti őket mikor ketten vannak.

Mit várhatnak az érdeklődők a projekttől?

Amit garantálunk:

  • alapszintű önvédelmi ismeretek
  • a jobb fizikai állapot elérése
  • a reakció-idő csökkentése
  • a stresszhelyzet kezelése
  • erősebb önfegyelem

Vannak valamilyen feltételek, amelyeket a tanfolyam iránt érdeklődőknek teljesíteniük kellene?  

Egyetlen egy dolog ami kell, az az elhatározás, hogy önvédelmet akar tanulni. A többire mi felkészítjük a jelentkezőket. Nem feltétel a speciális erő és állóképesség. A speciális edzéseink során ez úgyis egyre jobb lesz és fejlődni fog.

Hol jelentkezhetnek az érdeklődők?

Megtalálnak minket a facebookon a Kempo Karate Slovakia ( link: https://www.facebook.com/KempoKarateSlovakia/ ) és a Szayka Kempo Dojo oldalainkon. Illetve  a 0905 360 205 telefonszámon.

(komaromonline.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook