komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Nemcsak drogot, géppuskát is rejtegettek a droglaboratóriumban

Csütörtök este kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy összehangolt akció során négy családi házra és három egyéb ingatlanra csapott le a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) Komáromban és környékén – tájékoztatott a rendőrség az FB oldalán.

A felderítőcsoport rajtaütése során az ingatlanokban házkutatást tartottak. Az egyik helyen komplett laboratóriumot találtak, ahol a gyanúsítottak a kábítószerhez szükséges marihuánát állítottak elő. Emellett a rendőrök a növények termesztésére kialakított, az ideális hőmérsékletet, páratartalmat és fényviszonyokat biztosító berendezésekkel felszerelt helyiségben 1055 cannabis palántát, valamint marihuánát tartalmazó növényi törmelékeket és szárakat foglaltak le. A növények hatóanyag-tartalmát a nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértők vizsgálják meg.

 

 

A helyszíni szemlék és házkutatások során a rendőrség nagy mennyiségű kábítószert is lefoglalt. A lefoglalt tudatmódosító szerek hatóanyag tartalma 2524g gramm volt, ami 5050 egyszeri adagnak felel meg.

A kábítószereken kívül a bűnüldöző ügynökség tagjai lefoglaltak még egy Scorpion 61-es géppisztolyt is, hangtompítóval és nagy mennyiségű lőszerrel együtt.

 

 

A rendőrség közleménye szerint a Zeusz névre keresztelt akció során három embert fogtak el. Mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

(komaromonline.sk, forrás és fotók: policia sr)

Hozzászólások

hozzászólás