komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Nem kell senkinek a Lehár-épület?

Még februárban Komárom képviselő-testülete arról döntött, hogy az Aranyhordó vagyis a Grand kávéház néven is ismert műemlék-épületet 600 ezer eurórét fogja árulni a város.

Az épület még tavaly egy ingatlancsere-megegyezés alapján került a Selye János Egyetem tulajdonából a város tulajdonába. Eddig a megszabott határidőig nem érkezett érdeklődő a fenti árért, ezért új versenypályázatot kellene kiírni. A vitában a képviselők ismét két táborra osztódtak. Az egyik tábor szerint nem kellene “aprópénzért” eladni az épületet, a másik tábor szerint pedig mihamarabb meg kell válni az épülettől, ugyanis napról napra romlik az épület állaga és nem szeretnék, ha a volt “poliklinika” sorsára jutna. A képviselők szerint az sem szerencsés megoldás, ha a kikiáltási árat folyamatosan csökkentenék, hiszen így “üzenetet” küldenek a potenciális vásárlóknak, hogy érdemes megvárni a minimális árat. Már csak azért is érdemes lenne mielőbb dönteni, mivel a téli hónapokban “temperálni” kell az épületet – hogy megelőzzék a további károsodást – és ez is pénzébe kerülne a városnak.

A képviselők azon kérdésére, hogy az eladás hol volt meghirdetve, Keszegh Béla alpolgármester elmondta, hogy egy hazai szaklapban és több internetes felületen is meghirdették azt. Továbbá megszólítottak több közvetítő céget, de hozzátette, hogy a hirdetés pénzbe kerül és ha a képviselők a külföldi sajtóban is szeretnék megjelentetni a hirdetést, akkor meg kellene jelölni az erre vonatkozó pénzforrást, amelyből fedeznék a kadást.

A képviselők hosszú vita után úgy döntöttek, hogy az előzőnél alacsonyabb áron, azaz a felbecsült áron: 559 ezer euróért fogják kínálni eladásra az épületet. A jelentkezési határidő szeptember 14.

(komaromonline.sk – FL)

 

Kapcsolódó cikkek:

Eladó a Lehár-épület!

 

Hozzászólások

hozzászólás