komaromonline.sk
VÁROS
Négy vagy öt csillagos Európa Hotel három millió euróból
  •   

2019/6/27

Június 27-én, csütörtökön tartott sajtótájékoztatót Viniczai Tibor, az Európa Group befektetői csoport egyik tulajdonosa és Tučný József belsőépítész, a Joseph Tucny Interior Design tulajdonosa a januárban az Europa Group tulajdonába került Európa Hotel jövőbeli hasznosításáról valamint a kezdetleges felújítási munkálatokról.

Az Európa Hotel nevet megtartva az épületben egy 20 parkolóhelyes, 55 szobás, kávézóval, étteremmel, konferencia termekkel rendelkező szálloda, valamint nívós kaszinó és pókerterem létesül.

A hotel első szakasza 2020-ig el is készülhet, ami a pókertermet, a kaszinót, az éttermet, a koneferencia termeket és hozzávetőleg 10-15 szobát takar.

 

Tučný József belsőépítésztől megtudtuk, a hotel elrendezésében nem sok minden változik. Egy elegáns erős 4, de inkább 5 csillagos hotelt szeretnének létesíteni, melyben az ‘industrial chic’ belsőépítészeti irány dominál majd különbőző art deco és kisebb pompa elemekkel. Szeretnének a designba belevinni egy kis helyi kultúrát is, hogy a helyiekhez is közel álljon a régi-új Európa Hotel.

Viniczai Tibor elmondta, a januári versenytárgyalás után csak a múlt héten került telekkönyvbe a hotel, így idáig az épületen komoly munka nem zajlott, inkább a kivitelezési valamint látványtervek készítésével foglalkoztak. Februárban vették birtokba az épületet, ahol ‘súlyos állapotok uralkodtak’, s a szemetet is két hónapon keresztül hordták az épületből, viszont ezek után a munkák a nyár folyamán megkezdődnek.

 

Tučný József belsőépítész és Viniczai Tibor, az Európa Group befektetői csoport egyik tulajdonosa

Megtudtuk, a majd 3 millió eurós beruházást egy alapos piackutatás előzött meg. Elsősorban helyi, hiszen a hotelhez rengeteg emlék fűzi a komáromiakat. Az étterme szalagavatókkal, banketekkel, esküvőkkel közösségi célt szolgált, és ezt a hagyományt az új hotellel sem szeretnék megtörni, viszont az ilyen eseményekhez külön rendezvénytermet létesítenek.

Történt azonban egy inkább üzleti jellegű piackutatás is, mely vonatkozik a szállodai kapacitásra és a szerencsejátékra is. A tervek szerint a hotel egy kaszinónak és egy Kárpát-medence központú pókerteremnek adna helyet. Ezzel megcélozva nemcsak a komáromi, hanem a szűkebb (Tatabánya, Győr, Dunaszerdahely, Újvár) és tágabb (Budapest, Bécs) régió lakosait is.

 

 

Hangsúlyozták, az épületben létesülő kaszinó nem játékterem lesz, ahová bárki betérhet, nem a szociálisan hátrányos helyzetűek számára készül. A kaszinó, élő kaszinó lesz krupiéval, ami jóval magasabb szintű, mint egy játékterem, tehát nem elsősorban a komáromiaknak szól, nem őket várják. (Viniczai Tibor szerint, ilyesféle kaszinóval leginkább Las Vegasban lehet találkozni.) A kaszinó mellett egy Karpát-medence központú pókerterem is létesülne. A pókerterem pedig akár nemzetközi nagyságrendű versenyeknek is helyet adhat, melyek a világ számos táján népszerűek, több hétig tartanak és ezreket mozgatnak meg. Véleményük szerint, ezzel a város turizmusa is fejlődhetne. Nagy hangsúlyt fektetnének a város hajóforgalmának növelésére, hogy több nagy turistahajó kössön ki Komáromnál, és a kulturális programok mellett egy kis kaszinói szórakozást is iktassank be a programjaikba. A kaszinó és a pókerterem egy erős húzóerő is lehet.

Pozitívum továbbá, hogy a hotel működtetéséhez ‘óriás munkaerőre van szükség’. Ez elsődlegesen 100 embert, később akár 150-200-at is jelenthet. (A toborzásra október illetve november környékén kerül sor.) Nem beszélve a hotellal együtt járó fogyasztással, az egyéb létesítmények látogatásával, ezeknek komoly gazdasági következményei is lehetnek.

 

 

Konklúzióként talán annyit kéne igazán megjegyeznünk, hogy a hotel áldatlan állapota megszűnik, új munkahelyek létesülnek, a turizmus is fejlődik, a kaszinóban sem illegális sem ellenőrizetlen tevékenység nem történik majd (erről a tulajdonosok mindenkit biztosítanak). És nem biztos, hogy az új kaszinó és pókerterem nem a javunkat fogja szolgálni.

(komaromonline.sk-MA, fotók: tucnydesign, deltakn)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook