komaromonline.sk
MOZAIK
Ne büntessünk a rossz bizonyítványért
  •   

2019/1/31

A bizonyítványosztás előtti időszakban a rendőrség rendszeresen tart megelőző előadásokat az iskolákban, melynek keretén belül igyekeznek meggyőzni az iskolaköteles fiatalokat arról, hogy a rossz érdemjegyek esetén ne tartsanak a szülők reakciójától.

A szülők nem büntethetik a gyermekeiket a rossz bizonyítvány miatt, hiszen ez a gyerek féléves munkájának az eredményét tükrözi. A pszichológusok véleménye szerint a szülők negatív reakciója nem javít a gyerek helyzetén, motivációján.

A gyermekük érdemjegyeivel elégedetlen szülőknek el kellene gondolkodniuk azon, hogy mi állhat a gyenge iskolai teljesítmény mögött és változtatni a saját hozzáállásukon, mert csak azzal tudnak érdemben segíteni. Kiabálással nem oldanak meg semmit.

A bizonyítványosztás után a gyerekek sokkal gyakrabban keresnek „menedéket” idegen emberek társaságában, hívják fel a lelkisegélyszolgálatot, csavarognak céltalanul az utcákon vagy „bújnak meg” a barátaiknál, mert félnek hazamenni. Gyakori, hogy a kétségbeesett szülők miután már mindenütt keresték gyermeküket, a rendőrség segítségét kérik a megtalálása érdekében.

Lehet, hogy egyes tantárgyakból a gyermekük osztályzataival nincsenek megelégedve, nem felel meg az előmenetelük az Önök várakozásának, de ne feledjék, senki sem tökéletes. Rossz bizonyítvány esetén is fejezzék ki gyermeküknek támogatásukat.

(komaromonline.sk-JN, forrás: Nyitrai Rendőrkapitányság, nyitókép: illusztrácio ujszo.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook