komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Nagyharcsáson nem túl bíztató a szombati tesztelés eredménye – a katonaság segítségét kérik

 

Komárom városában a járványügyi óvintézkedések szigorítása mellett is emelkedő tendenciát mutatott a február 6-i tömeges antigéntesztelés során a pozitív esetek száma. Míg az elmúlt hétvégén 1,33 százalékos volt a fertőzöttségi arány, addig tegnap 1,41 százalékos. Különösen aggasztó a Nagyharcsás 61-es számú házában kialakult gócpontban a vírus terjedésének a mértéke. A karanténzár alá vont lakóházban a múlt hétvégén regisztrált 4,37 százalékos pozitivitás minden megelőző intézkedés ellenére drasztikusan megugrott, és a 177 személyből 18 bizonyult pozitívnak, ami 10,17 százalék.

“A város külön figyelmet szentel ennek a városrésznek, az állami rendőrség bevonása után a katonaságot is megszólítja a helyzet kezelésére” – tájékoztatott Komárom városa a hivatalos facebook oldalán.

Komárom városában szombaton az önkormányzat szervezésében 12 helyen 14 mintavételi pont működött. A 14 állomásból 7 elsősorban az alap és középiskoláknak, illetve az óvodáknak lett megnyitva, ahol a szülők és a pedagógusok vehettek részt a tesztelésen. A többi mintavételi pont mindenkinek elérhető volt regisztrált és szabad helyekkel. Folyamatos volt a tesztelés, a várakozás legtöbbször kevesebb volt 30 percnél. A legtöbb tesztet az őrsújfalui csapat végezte, ahol egy nap 841 mintát vettek le, ami messze meghaladja az eddigi összes napi tesztelést. A Matica ház csapata szintén rendkívüli teljesítményt nyújtott 672 mintavétellel.

Szombaton az 5947 mintából 84 lett pozitív, ami 1,41% fertőzöttséget jelent.

Tesztelésre vasárnap a Matica házban és a sportcsarnokban (3 mintavételi ponton), valamint a Szent Valéria egészségügyi központban van lehetőség. A nagyobb vállalatok, a hivatalok és a városi cégek alkalmazottjainak részére az önkormányzat a hétfői napon külön szervezi meg a tesztelést.

A lakosságot hétfőtől továbbra is várják a megszokott tesztelési pontokon, a komáromi kórházban, a közegészségügyi hivatalnál és a Szent Valéria egészségügyi központban.

(komaromonline.sk, FL, forrás kvh FB)

Hozzászólások

hozzászólás