komaromonline.sk
FELHÍVÁSOK
Mostantól korlátozások és késések a RegioJet járatain
  •   

Vonattal utazna? Szánjon rá sok időt! – Mostantól korlátozások és késések a RegioJet járatain

A sínpárok meghosszabbítása, peronépítés, váltócserék és egyéb vasúti munkálatok miatt kiterjedt vágányzár várható a következő hónapokban a Szlovák Államvasutak Pozsony – Dunaszerdahely – Komárom vonalán – figyelmeztet a RegioJet magán-vasúttársaság, egyben arra kéri utasait, szánjanak több időt az utazásra, és többször tízperces késésekre készüljenek márciusban és áprilisban.

A RegioJet azt szeretné, hogy a vágányzár a lehető legkisebb mértékben érintse utasait. Az érintett szakaszokon már bebiztosították a vonatpótló autóbuszokat, ám többször tízperces késések lesznek. A RegioJet megegyezett a Szlovákiai Vasúttársaság Rt-vel egymás vonatainak kölcsönös bevárásáról a Pozsony – Komárom és a Komárom – Érsekújvár vonalakon.

A vágányzárnak köszönhetően modernizálják Alistál állomását, ezután keresztezhetik majd egymást a személy- és tehervonatok, amire jelenleg még nincs lehetőség. A váltócseréknek köszönhetően pedig gyorsabb lesz a vonatforgalom azon a pályaszakaszon.

Március hatodikáig, keddig vonatpótló autóbuszokat közlekedtet a RegioJet az Alistál – Nagymegyer vonalon. Március 7-től (szerda) március 23-ig (péntek) 10.00 és 18.00 óra között valamennyi járatot vonatpótló autóbuszokkal helyettesítenek a Dunaszerdahely – Nagymegyer vonalon. Március 24-én, szombaton néhány óráig nem közlekednek majd a vonatok Dunaszerdahely és Diósförgepatony között. Március 25-én, a nyári időszámításra való átállás napján, vágányzár lesz Diósförgepatony és Lég között. És a kiterjedt vágányzárak áprilisban is folytatódnak majd.

A RegioJet figyelmezteti az utasokat, hogy vonatpótló autóbuszain korlátozza a kerékpárok, babakocsik és kerekes székek szállítását. A korlátozásokról és késésekről az utasok a társaság weboldalán, a RegioJet kirendeltségein és vonataiban találnak bővebb információkat. A keletkezett nehézségekért a vasúttársaság valamennyi utasa elnézését kéri.

(komaromonline.sk, forrás: TASR)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook