komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Mobil COVID-19 tesztelő állomást nyitottak Komáromban

 

Attól függetlenül, hogy a Komáromi járásban nem volt szükséges a COVID-19 antigén tesztelés 2. fordulója, az önkormányzat így is saját költségére egy mintavételi helyet nyitott a Matica slovenská székházában a hétvégén. Hatalmas volt az érdeklődés a komáromi és más járásokból, sőt még Magyarországról is.

Az adminisztratív önkéntesek, a városi és állami rendőrség valamint a szlovák hadsereg segítségével a szintén önkéntes egészségügyi dolgozók szombaton 593 személyt teszteltek le, akik közt 14 pozitív esetet találtak. Vasárnap is folytatták, amely nap alatt 623 személyt tudtak letesztelni, akik közt 7 pozitív esetre akadtak. Így összesen: 1216 személy tesztelése zajlott le a hétvégén, akik közt 21 pozitív eset volt, ami 1,73 százalékos eredményt jelent.

Mivel továbbra is nagy igény van az ingyenes tesztelés iránt, a komáromi városháza értesíti az érdeklődőket,, hogy keddtől (nov.10.) egy mobil tesztelő állomás kezdte meg működését Komáromban, amely minden nap 12.00-tól este 20:00-ig várja tesztelésre a lakosokat. A mintavételi hely a Szövetkezet utcában (ul. Družstevná), a tűzoltó állomás udvarában található. A tesztelés antigén tesztekkel zajlik, mint az országos tesztelés során és minden résztvevő tanúsítványt – certifikátot kap a tesztelés eredményéről. A tesztelés ingyenes és minden érdeklődő igénybe veheti.

A tesztelés a tűzoltó állomás udvarán zajlik:

(komaromonline.sk, FL)

Hozzászólások

hozzászólás