komaromonline.sk
VÁROS
Miket dobálunk a kukába?
  •   

Mindenki tiszta, rendezett városban szeretne élni, de sajnos nagyon sokan nem tudatosítják, hogy ezért mi, itt élők tehetnénk a legtöbbet.

Az utak, járdák szélét eldobott flakonok, zacskók, cigis dobozok, üres üvegek „tarkítják”, a kukák környékén sokszor térdig lehet gázolni a szemétben, az osztályozott hulladék gyűjtésére kihelyezett konténerekbe is minden kerül, jószerivel csak az nem, amire szolgálnak, és még lehetne sorolni.

Mindez viszont „csak” a környezetünkkel való nemtörődömségnek, hanyagságnak tekinthető egyes polgártársaink részéről. A minap azonban olyan eset történt, ami túlmegy ezen a határon, és akár szándékos károkozásként is felfogható. Bár a város által kijelölt gyűjtőhelyre minden komáromi lakos elhelyezheti a bontási törmeléket is, vannak, akik nem fáradnak ezzel, a számukra kényelmesebb megoldást választva egyenesen a konténerekbe szórják a nagyobb vas- és betondarabokat is tartalmazó szemetet. Egy ilyen vasdarab azonban komoly kárt okozott a szemétszállítást végző Clean City egyik kocsijában, teljesen összeroncsolva annak keverőlapátjait, amelyet nem kis költségen saját forrásból kell megajvíttatnia.

 

 

A cég vezetése ezért ismételten arra kér mindenkit, hogy az ilyen esetek megelőzése érdekében az építkezési törmeléket ne rakják a kukákba. Figyeljenek arra is, hogy mit tesznek az osztályozott-hulladék gyűjtésére kihelyezett konténerekbe. Ha ugyanis oda osztályozás nélkül mindenféle szemét bekerül, kénytelenek annak tartalmát is a háztartási hulladék közé önteni. Ezzel egyrészt növekszik a szeméttelepen elhelyezett szemét mennyisége, növelve a hulladék-gazdálkodás költségeit, másrészt elveszik a kedvét azoknak is, akik becsületesen szeparálják a hulladékot.

 

(komaromonline.sk – FL, fotók: Clean City)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook