komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Michelin-csillagos sztárséf rajongott az interneten a Banderium kovászos pizzájáért

 

Néhány napja nem kis meglepetésben volt része a komáromi Banderium étterem és pizzéria tulajdonosának, Vas Rolandnak, amikor megtudta, hogy az Instagrammon posztolt egy videót a pizzájukról Szlovákia legelismertebb séfje Martin Záhumenský, aki tizenegy évig London legelőkelőbb Michelin csillagos éttermeiben és Gordon Ramsay konyhájában bizonyította tehetségét és kivételes gasztronómiai tudását, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy 2015-ben elnyerte az Anglia legjobb séfje elismerést. A nagyközönség pedig a Markíza televízió MasterChef c. vetélkedő zsűrijéből ismerheti.

 

Martin Záhumenský

„Hatalmas elismerés a szakma egyik legnagyobb autoritásától nyilvános dícséretet kapni. Inspiráló és motiváló erővel bír ez a jövőre nézve. “– árulja el a Vas Roland, majd hozzáteszi, hogy amikor becsomagolták a négysajtos pizzát, nem gondolta, hogy Martin Záhumenský számára lesz, aki évek óta a napfényes Olaszországban él, ahonnét a pizza világhódító útjára indult.
Miután Vas Roland átvette édesapjától, Vas Ferenctől a Bandériumot, ami a szlovákiai Top Trend felmérése alapján az ország legjobb tíz étterme közé volt már akkor is besorolva, úgy döntött, hogy változtat a kínálaton és olaszos finomságokkal bővíti az étlapot.

 

 

„Nálunk a pizza kovásszal készül, ami nagyon sok gondoskodást, odafigyelést igényel, de megéri, mert a végeredmény magáért beszél. Sokkal-sokkal finomabb. Ráadásul egészségesebb, nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet és könnyebb megemészteni is. Folyamatosan bővítjük a kínálatunkat. Közel húszfajta közül választhatnak a vendégeink. Úgy gondolom, mindenki tud kedvére valót találni, hiszen szinte az összes olaszországi régió legkiválóbb receptjeit felsorakoztattuk.” – árulja el nekünk az étterem tulajdonosa.

Ma már sok helyen, sok féle pizzát ehetünk, de kevés helyen haraphatunk bele olyan igazi, tradicionális kovászos pizzába, amit a szakma egyik legjobbja nyilvánít tökéletesnek.

(komaromonline.sk, JN)

 

Hozzászólások

hozzászólás