komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Megújult a gyermekorvosi rendelő a komáromi kórházban

MEGOSZTÁS:

Átépített és korszerűen felújított gyermekorvosi rendelőben látják el mostantól a komáromi kórházban a beteg gyermekeket, serdülőket és kamaszokat egészen 19 éves korig.

A rendelő nagy előnye, hogy a kórház területén fekszik, így sem a laboratóriumi vizsgálatok eredményeire nem kell feleslegesen sokat várni, sem pedig az esetleges további szakorvosi kivizsgálásokra.

A legmodernebb orvosi eszközökkel felszerelt ambulancián a betegségek kiszűrése és kezelése mellett a preventív kivizsgálások széles skáláját, valamint a csecsemő- és gyermekkori oltási programok biztosítását végzi Oksana Loshak gyermekorvos.

 

 

„Fel vagyunk készülve az emelkedett betegszámra, ugyanis a nyár amellett, hogy a felhőtlen szórakozás, kikapcsolódás ideje, rendkívül sok veszélyt rejt magában. Ilyenkor rendre megemelkedik az emésztőrendszeri fertőzések száma. A nagy melegekben ugyanis sokkal gyorsabban szaporodnak a baktériumok az élelmiszerekben.

„A nyers tojást tartalmazó ételek és fagylaltok, valamint a friss majonéz a szalmonellafertőzések elsődleges forrásai. Ajánlatos odafigyelni az egyéb élelmiszerek megfelelő tárolására és hőkezelésére is. Gyakoriak az utazások, kirándulások során fellépő egyéb fertőzések is. “– részletezte a doktornő.

 

Elmondta még, hogy az ételmérgezések, bőrfertőzések mellett, nagyon komoly veszélyt jelent a gyermekek egészségére, ha hosszú ideig vannak kitéve a napsugárzásnak. Az olyan figyelmeztető jeleket, mint a fejfájás, hányás, láz, szédülés, ájulás nem szabad alábecsülni és azonnal orvoshoz kell fordulni a beteggel.

„A nyári időszakban sokkal több időt töltünk a természetben, és a gyerekeken szinte biztosan megjelenik valamilyen rovarcsípés. A nálunk élő rovarfajok közül a legveszélyesebb a kullancs. Ha nem sikerül gyorsan eltávolítani és huszonnégy óránál tovább volt a kicsi bőrébe fúródva, vagy bőrpír jelenik meg a csípés körül ajánlott azonnal orvoshoz fordulni. „– tanácsolja a több évtizedes szakmai múlttal rendelkező Oksana Loshak gyermekorvos.

Az egész országot érintő gyermekorvos hiányra reagálva a komáromi kórház pediátriai rendelője körzeti ambulanciaként is működik.

(komaromonline.sk, FL, forrás AGEL SK)

 

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.