komaromonline.sk
VÁROS
Megújul a komáromi Tulipán óvoda, több helyen volt fejlesztés
  •   

November végére készül el a Víz utcai Tulipán óvoda teljes külső felújítása. A kiadásokat a város pályázati forrásból fedezi.

Szeptember elején kezdődött el a munka a Tulipán óvodában a Víz utcán. A város 208.000,- eurós pályázati támogatást kapott a Bethlen Gábor Alaptól, mely tartalmazza a hőszigetelést, nyílászárók cseréjét, a teraszok és a bejárat rendbe tételét. Teljesen új külsőt kap az óvoda. Ugyancsak a pályázat része egy 9.000,- eurós eszközbeszerzés, aminek köszönhetően modern segédeszközöket kap az oktatási intézmény. Mivel a közbeszerzésen során a város eredményesen tudta a kivitelezési költségeket csökkenteni, így további munkák valósulhatnak meg a megspórolt összegből.

 

 

Az idei évben minden városi fenntartású óvodában voltak fejlesztések, több helyen a kanalizációt rakták rendbe, valahol a járdákat javították. Az őrsújfalui szlovák-magyar óvoda szigetelést és teljesen új külsőt kapott 30 ezer eurós összegben, amelyet a városi költségvetés fedezett.

 

 

A benei óvodát átveszi a református egyház, amely teljesen új óvodát épít a Bauringoknál, ahová előreláthatólag jövő márciustól várnak minden gyereket. Az új, modern óvodában bölcsőde is fog üzemelni, ami sok család számára nyújt segítséget.

 

 

(komaromonline.sk – FL)

 

 


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook